Familieleir på Bondal

Vi i DELK er heldige som har et eget leirsted! Mange dugnadstimer blir hvert år lagt ned for å vedlikeholde plassen i Telemarksfjellene. En av flere aktiviteter Bondal er godt egnet for, er leiraktivitet. Medlemmene i DELK Telemark ble derfor invitert på familieleir helgen 31. mars – 2. april.

 

Det ble en flott helg med godt vær, blide fjes og gode andakter om det å være en kristen familie. Det å leve med Jesus i familien var nemlig helgens tema.

Før stigningene opp mot Tuddal, Gaustakneet og Gaustatoppen kan man svinge inn mot venstre i retning Bondal. Etter noen kilometer innover på humpete asfalt kommer du til Bondal fjellstue på toppen av en bakke som samtidig utgjør en sving. Fjellstua ble kjøpt opp av medlemmer i DELK på 1980-tallet, og har vært et treffpunkt for medlemmer i kirkesamfunnet siden. I dag er den drevet av en DELK-ledet stiftelse med sitt viktigste mål å ”drive Bondal Fjellstue for å styrke det kristne fellesskap, fremme det åndelige liv og gi mulighet for sunn rekreasjon.”1)

Det var nettopp dette som skjedde den første helgen i april. Da var en gjeng på rundt femti samlet på leirstedet. Tolv familier utgjorde denne gjengen. Initiativtakere og leirledere var Inger Mari og Hans Petter Nomme, og ‘leirprester’ var Magnus Minnesjord, Fredrik Minnesjord og Fred Arve Fahre. Alle leirdeltakere bidro med servering av frokoster, middager og vask av hytta før hjemreise, godt organisert av familien Nomme, som hadde laget lister og oversikter. Gjennomføringen var glitrende!

Mange foreldre fikk nok vekket gode minner fra utallige leiropplevelser i sin egen barne- og ungdomstid, og de unge fikk nye og gode opplevelser på denne fine plassen. Et av minnene som vil feste seg for de unge blir nok aprilspøken i regi av foreldrene. Den høyt verdsatte kiosken ble nemlig tømt for godteri. ”Da har det nok vært et innbrudd,” var foreldrenes respons. ”Og det blir nok ikke noe godteri på leiren da.” Dette skapte engasjement! Krimgåten eskalerte i foreldrenes unisone ”aprilsnarr!”, og det hele ble hevnet da noen av barna gjemte kjøttdeigen som skulle utgjøre midtpunktet i kveldens taco. Senere på lørdagen dro alle på tur i retning Heddevatn. Der ble det fyrt opp bål og gjennomført konkurranser. På kvelden var det skikkelig leirkveld med underholdning, kaker og sang.

Takk til alle dugnadsfolk og andre bidragsytere som gjør det mulig å gjennomføre slike leirer! Gode minner skapes og viktige verdier blir sådd i unge og voksne hjerter. Årets familieleir for telemarkingene ble en suksess. Måtte det bli flere slike.

Tekst: Jostein Bendiksen

1) Stiftelsen Bondals vedtekter fra delk.no.