DELK Together for 7. gang

Hvert tredje år samles alle elever i 5.-10. klasse på alle DELK-skolene til skolestevne. Denne tradisjonen startet i 1999, og årets stevne var dermed det 7. i rekken.

 

Stevnested rullerer mellom Oslo, Vestfold og Telemark – og i år var det Ryenberget skole som var vertskap og hadde lagt alt veldig godt til rette. Torsdag 27. april var ca. 450 elever og ca. 50 ansatte samlet til en flott stevnedag på Abildsø i Oslo.

Navnet DELK Together ble valgt etter en navnekonkurranse blant elevene i forkant av stevnet i 2011.

Med mange uteaktiviteter betyr været en god del på en sånn stevnedag. Tre dager før årets stevne lavet snøen ned i Oslo. Men den hadde heldigvis smeltet da vi ankom hovedstaden, og været var helt greit – om enn noe kjølig. Ryenberget skole hadde leid Abildsø Misjonskirke til storsamling og aktiviteter. Her var det også fine uteområder med Østensjøvannet og fotballbaner som inviterte til aktivitet.

Kristoffer Ekenes åpnet dagen med en fin andakt for alle inne i kirken. Ryenberget hadde laget en egen sang for anledningen og det var god stemning da om lag fem hundre store og små stemte i.

Noe av målet med en slik dag er å kjenne på det store DELK-fellesskapet og å bli kjent med andre elever på tvers av skolene.

Det var mange spennende aktiviteter å velge mellom, her var det noe både for den aktive og den kreative eleven. De store gruppene valgte fotball og volleyball. Noen gikk på tur, mens andre spilte frisbeegolf eller «buldret seg» i klatreveggen. For den kreative eleven stod bla. fotokurs, kunstner for en dag og koding på programmet. For den sang- og danseglade var det tilbud om kor og dans ledet av Ragnhild Hiis Ånestad og Mari Kristine Dahl Husby, begge kjent fra musikkmiljøet i Acta / Normisjon. Etter fotballfinalen mellom elever og lærere ble dagen avsluttet med storsamling i kirken. Her fikk vi se bilder og klipp fra alle aktivitetene barna hadde deltatt på i løpet av dagen.

Helt til slutt ble det fremført sang med kor og solister og koreografert dans fra dansegruppa som hadde blitt øvd inn i løpet av dagen. Sammen skapte de en stemning som løftet taket i misjonssalen. Det var meget god stemning da barna reiste hjem hver til sin skole. Alle med nye erfaringer, spennende opplevelser og kanskje noen nye vennskap i skolesekken.

 

Tekst: Tore Slettvik / Victoria Holte
Foto: Hanne Ågedal

Artikkelen er publisert 9. mai 2017