Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Idrettsweekend april 2022 Moe kirke - Volleyball (6)

Idrettsweekend

Ungdommer fra DELKs menigheter samler seg om tro og sport.

På idrettsweekend kommer ungdommene sammen om Jesus og aktiviteter. Dette er et arrangement som skal knytte tettere bånd på tvers av menighetene og en plattform hvor det kan være en fin blanding mellom tro, nye og gamle vennskap og idrettsglede.

Hva skjer?

På en idrettsweekend er det en idrett som hovedaktivitet, som volleyball, innebandy eller fotball, der man kan melde på lag fra egne menigheter. Vinneren av denne får med seg en vandrepokal som kan pryde ungdomsklubben til neste gang. I tillegg til hovedaktiviteten vil det også være mindre turneringer og aktiviteter som blant annet bordtennis, dart, ligretto og andre brettspill. Det vil også være andakter i løpet av helga og fokus på det som er enda større enn idrett, nemlig Jesus.

Historikk

Idrettsweekend har vært en tradisjon blant tidligere generasjoner i DELK, men døde ut for en stund. I 2021 ble tradisjonen vakt til live igjen. Voksne som husker dette fra sin egen ungdom fikk et ønske om å ta opp en tapt tradisjon. Etter å ha snakket sammen med ungdomsledere, satte de i gang planleggingen av en ny idrettsweekend. Dato for den første idrettsweekenden ble satt til desember, men grunnet COVID-19 ble weekenden utsatt. Det var mange påmeldte ungdommer som gledet seg til en helg med mye moro. Dermed er håpet at tradisjonen er fisket opp og vakt til live igjen. Menighetene vil få arrangør-ansvaret på rundgang og ungdommer kan igjen samles til både tro og sport.

 

Slå av en prat om hva som helst!

Vi ønsker at dette kan bli en glede klemt mellom skolehverdager. Man skal ha det gøy, bli bedre kjent, og praktisere sin tro. Alle kommer som de er med de talentene de har og spørsmålene de sitter med. Derfor er det trygge voksne til stede som når som helst kan slå av en prat med en ungdom som måtte trenge det. Disse samtalene kan handle om alt mulig, fra tro og tvil til en tapt volleyballkamp.