Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Trysilhopp-aspect-ratio-16-9
Trysilhopp-aspect-ratio-9-16

Påskeleir i Trysil

PiT

Ungdommer har mye energi. Noen ganger så mye at de ikke klarer å sitte stille å høre en tale. Jeg var en av dem i tiende klasse. Konfirmert og med barndoms tro. Men de litt mer utfordrende og oppbyggende taler for et eldre publikum var litt for ofte noe som ikke klarte å gripe meg. Hvert fall ikke mer enn lysten til å kile sidemannen, fortelle en vits jeg kom på, eller enda bedre ut å løpe og herje. I dag er jeg veldig glad for at Jens Fredrik Brenne hadde
tenkt på ungdommer som meg, og startet med påskeleir. Et sted man fikk tappet seg så grundig for energi at man ikke orket annet enn å sitte stille på møte og høre på hva som faktisk ble sagt!

Oppstarten av PiT

– “Påskeleir ble vel startet i femognitti, seksognitti kanskje. Og noe av tanken var å få med unge gutter og menn til et sted der de kunne være i mye aktivitet og få høre bibelhistorier. “ Forteller Jens Fredrik, når jeg spør om når og hvorfor Påskeleir ble startet. Jens Fredrik har vært engasjert med ungdomsarbeid i både Normisjon, Frikirken og Delk, og var initiativtakeren til påskeleir i Trysil. Snart 70 år gammel er han fortsatt aktiv med både fysiske aktiviteter som ishockey flere ganger i uken og med trosopplæring av andre. – “I begynnelsen var vi kanskje tjue til tretti personer på tur. Etter noen år så hadde det blitt et populært alternativ for flere, og leiren hadde opp mot 120 deltagere og ledere. De unge var med og ledet og tok både ansvar for aktiviteter og innhold.»

Et sted for de «eldste» ungdommene.

Nå er det snart 30 år siden påskeleir i Trysil ble startet og mange hundre ungdommer har blitt så slitne at de bare må sitte stille å høre bibelhistorier. For egen del har påskeleiren vært en viktig påske tradisjon og del av troslivet siden 10. klasse. Og at leiren er for ungdommer fra 10. klasse og oppover var nok også et viktig moment for å skape et sted hvor de “eldste” fra ungdomsskolen fikk se at det fantes enda eldre og kulere ungdommer som var kristne.

Hva skjer på leir?

I løpet av de nesten tretti årene med leir har mange fått møter med både Bibelens historier og Jesus gjennom andre mennesker. Andre har kanskje truffet sin ektefelle her. Og jeg tror mange har fått bygge litt karakter, og kanskje fått preget retningsvalg i livet. Både gutter og jenter har blitt utslitt av tre dager på rad i bakken, med fotball og volleyballturnering sene nattetimer. Slik har de fått utløp for energi og orket å sitte stille og høre på taler og få input. Mange har fått høre påskebudskapet og bibelhistorier, og fått kristne relasjoner som har satt dype spor i eget og andres liv.

Les mer om årets arrangement her

Kontaktperson

IMG_26971-aspect-ratio-35-40

Lars Håkon Slette

Leirsjef på PiT
473 85 653