«En helt normal PiT – i Trysil …»

Med to fulle busser, et halvt dusin biler og et par store hengere, kom vi oss oppover til PiT, påskeleir i Trysil. Totalt 123 personer med en snittalder blant deltagerne på 17 år.

 

De siste årene har påskebudskapet vært temaet på leiren, og det kommer vi til å fortsette med. Påsken er jo tross alt toppen av kransekaka av evangeliet. Eller syltetøyet i båtisen. Kjernen! Det aller viktigste!

På leiren har vi mange aktiviteter. Morgen og kveld har vi møter. På dagen er de fleste i skianlegget, og på kvelden er det turneringer i gymsalen, brettspill og sosialt. Trysil har Norges største skianlegg og det setter deltagerne stor pris på. Noen står en dag, de fleste to og de som er skikkelig spreke står tre dager på rad. Den tredje dagen er det også skileik i bakken, med grilling på bål som lunsj.

Når man er så mange på leir er det typisk at det skjer skader. I år var det et brukket håndledd, en skulder ut av ledd og et kompresjonsbrudd i rygg; En helt normal Påskeleir i Trysil med andre ord.

Som nevnt så var temaet påske. Om vi ikke sier så mye om hva som skjedde i påsken, så er det jo påskebudskapet som er det mest sentrale i kristendommen. Gud gav sin sønn for våre synder. Hele bibelen peker mot korset. Alle velsignelser som det står om, alle frukter som vi som kristne skal bære, vår relasjon med Gud, alt er mulig og skjer på grunn av korset. På PiT så pleier det å komme mange fra forskjellige bakgrunner og da er det spesielt viktig og godt å feste blikket på det sentrale i troen

Under morgenmøtene er det korte andakter eller bibellesning, med litt informasjon for dagen. Kveldsmøtene er litt lengre. Først åpnet vi med litt bønn og lovsang så hadde vi tale. Etter talene hadde vi vanligvis grupper der vi snakket om det vi hadde hørt, og hvilken betydning det kunne ha får våre liv.

Siden leiren bare er noen dager er det to ting vi håper deltagerne sitter igjen med etter leiren. For det første, at de lærer mer om hvem Gud er, sider som at Han er Hellig og at Han er Kjærlighet. Altså at de ser på Gud med en høyere «standard». Det andre er at Gud ønsker felleskap med oss, og vi har tilgang til Gud på grunn av korset. Felleskapet, spesielt i vennegjenger, er et viktig sted der vi håper terskelen for å søke Gud blir lavere, slik at de tar med seg det hjem til hverdagen.

Alt i alt, en flott leir med mange fantastiske både unge og gamle ungdommer.

Kanskje du kan tenke deg å være med neste år?

 

Tekst: Lars Håkon Slette
Foto: Karl Erik A. Kjær

 

Innlegget er noe forkortet, og kommer i sin helhet i neste nr. av Underveis.
Artikkelen er lagt ut 17. april 2016

Fakta

DELK-ungdommens påskeleir (PiT) i Trysil 2016