Endring i planene for utsending

Sara fra Vestfold ble antatt som utsending til Nordafrika tidlig høsten 2020. Hun ble bedt for og så dro hun av gårde. Men så utviklet det hele seg til en øvelse i å praktisere Jak 4,15: «Dere skulle heller si: «Om Herren vil, får vi leve og kan gjøre det ene eller det andre.»» Og slik ble det: Pandemien og smittesituasjonen gjorde at Nordafrikaoppholdet ble kortere enn planlagt.

Sara skriver:

Endring av planene våren 2021:

Året vi nettopp har kommet oss igjennom var spesielt og annerledes, på mange måter. Utreise til Nord-Afrika i høst var det litt usikkerhet rundt, og oppholdet ble kortere enn planlagt. Jeg hadde et fint opphold likevel, og har fått et lite innblikk i hvordan vi kan drive arbeid i slike områder, så er takknemlig for perioden jeg fikk. 

Som jeg har erfart igjennom pandemien frem til nå kan det fort bli endringer i planene og at andre alternativer kan vurderes. Da det fortsatt er usikkerhet rundt utreise til Nord-Afrika denne våren på grunn av pandemien, takket jeg ja til å reise til Sentral-Asia i slutten av januar. Jeg vet lite om området og landet jeg skal til, så det blir spennende og sikkert krevende til tider. Samtidig tror jeg det blir lærerikt og inspirerende for livet videre. 

Nytt område vil si at det blir nye arbeidsoppgaver. Jeg kan bidra med engelskundervisning, i første omgang på en førskole, og være med på noen andre lokale prosjekt og jeg kan lære språk. Måten å drive arbeid på og være frimodig er også her gjennom det medmenneskelige i møte med folk i hverdagen. Sentral-Asia er et område der få har hørt om de gode nyhetene, og det er utfordrende og vanskelig å være en troende så det er viktig å stå sammen med dem.

Førskole i Sentralasia.

Misjonssekretær i DELK, Andreas Johansson sier:

I misjonskomiteen i DELK (MK) hadde vi allerede våren 2020 fått en utfordring om å engasjere oss i Sentralasia, ut fra at arbeidet som drives der handler om skoledrift. Hva kan være bedre enn at en skolebevegelse som DELK også bidrar til skoler med våre verdier også internasjonalt?

Så når Sara fikk muligheten til å dra til Sentralasia, var det ikke vanskelig å si at dette vil vi i DELK være med på.

Sentralasia.

Publisert 7. jan 2021 av Andreas Johansson