Feiret barna med Søndagsskolens dag

– Vi ville feire barna, og gi barna en dag med glede, forteller søndagsskolekonsulent i Vestfold Irene Gundersen. Og feiring ble det da 470 små og store var samlet i Foldvik familiepark søndag 10. september.

 

Dagen startet med sol og lek, da portene åpnet kl 11. Rundt 40 frivillige hadde gjort i stand parken til en flott søndagsskolefestdag. Her var det lykkehjul, skattejakt, ballonger og alle parkens dyr og aktiviteter som barna kunne more seg med. Søndagsskolekonsulenten forteller at tanken bak en slik dag var å skape et større fellesskap rundt barn og familier. Hun håper de mindre gruppene blir inspirert av å være med i et større fellesskap. At barna kan se at det er mange som går i kristne barnegrupper, og løfte frem at det er gøy i gruppene.

Så kom regnet

Rett før søndagsskoleshowet skulle starte på scenen begynte det å pøse ned. Men det stoppet ikke søndagsskolekonsulent Irene Gundersen og hennes medhjelpere, som hadde et rykende fersk show med Gulliver som fant den nye søndagsskolesangen ”Kom og se!”. Publikum lot seg rive med, og til tross for regn kunne Irene se folk smile under regnkappene. Det var ikke få dyr som gjestet scenen i showet og det var blant annet Milli manet, bien Frida og Petter Skilpadde, samt hånddukken Lotta og Superkoret. Alle bidro til å formidlet budskapet om Guds uendelige kjærlighet, og det gode med å ha en himmel over livet.

Parken passer til Sprell Levende

– Hvordan kom dere på ideen om å lage søndagsskolens dag i Foldvik familiepark?

­–Vi var inspirert av Kongeparken og Bjørneparkens arrangementer, og ønsket å lage en skikkelig samling for barna i Vestfold. Foldvik er en naturskjønn park med dyr og morsomme aktiviteter, et sted barna kan utfolde seg i lek, og bruke ulike sanser. Sånn sett passer det godt til hvordan vi ønsker å tilrettelegge for barna i gruppene også, med Sprell Levende bibelfortellinger, sier Irene. Sammen med seg hadde hun et kretsstyret som klarte å rekruttere 40 frivillige til denne dagen. Takket være vaffelstekerne, lykkehjul-snurrerne, innsjekkingsgjengen, scenecrewet og ballong-lagerne ble det en topp dag for søndagsskolebarna.

Oppslutningen gir tro på konseptet

­–Nå skal kretsstyret evaluere arrangementet, før vi bestemmer om det skal gjøres på nytt. Det er klart at en slik dag er et stort arrangement for en liten enhet som Søndagsskolen Vestfold krets. Vi er så takknemlige for at menigheter og kirker støttet opp om dette arrangementet i så stor grad. Det gir oss tro på konseptet, sier søndagsskolekonsulent Irene Gundersen. Kathrine (8) kommer gjerne igjen, –det gøyeste var fellessamlingen og å spille minigolf, forteller søndagsskolejenta fra Nanset søndagsskole.

Tekst og foto: Guro Abrahamsen, Søndagsskolen i Norge

Artikkelen er publisert 22. november 2017