Fellesskap på årets GF og Sankthansstevne

Noe for tanken og noe for hjertet, men først og fremst de troendes felleskap. Årets Generalforsamling og Sankthansstevne er over for denne gang.

For andre gang ble GF arrangert i forbindelse med det etterhvert urgamle Sankthansstevnet på Gjennestad. Under følger noen glimt og viktige punkter.

Fra generalforsamlingen

Hele 20 saker sto på årets saksliste. Forhandlingene gikk godt i god og både broderlig og søsterlig ånd. Mange ønsket ordet i de ulike sakene og med utmerket ledelse av dirigentene Stine Borgersen og Kjell Magne Baksaas ble alle sakene behandlet innen GF var over. Det var mer enn denne skribenten hadde regnet med var mulig. Referat fra årets GF blir tilgjengelig etterhvert, men noen korte glimt kan nevnes.

  • Terje M. Sletten er valgt til ny leder i Hovedstyret etter Kåre Solberg.
  • Bordsamtaler med fokus på viktige punkter i DELKs strategidokument. Gruppene ble satt sammen av delegater fra de ulike menighetene. Noen viktige punkter som ble løftet frem i plenum var satsing på familie- og ungdomsarbeid, diakoniets plass i kirken og skole/kirke-samarbeid.
  • Menighetenes organisering. Menigheter får mulighet til å etablere et styre som kan være ved siden av eller i samarbeid med eldsterådet.
  • Rådsmøtet som samarbeidsorgan. Skal Rådsmøtet bestå av representanter fra menighetene for å inkludere både kvinner og menn, og læresaker flyttes over til en egen lærenemd? Ingen vedtak i år. Hovedstyret utarbeider forslag til endringer i styringsstruktur som skal være klart til GF i 2021.

Fra Sankthansstevnet

Årets stevne hadde stort fokus på felleskapet mellom generasjonene. For første gang hadde ungdommene sin egen arena med cafe-telt og camp med overnatting. Barna fikk en kjempefin tur til Holt gård på fredagen og det ryktes at hopping i høyet, pizzabaking, ullgris og kattunger gjorde arrangementet til en kjempesuksess! Et virkelig høydepunkt var storfamiliefest på lørdagskvelden der alle var samlet med kåring av årets DELKer (ble kåret ved Stein, Saks og Papir), Bingo rundt bordene hvor det viste seg at de gamle fremdeles er eldst, en overveldende mengde godteri og et herlig skråblikk på kristenbobla av gledesspreder og bedehusmann Arne Nordbø.

Både morgenmøte og seminarer gav noe for tanken og hjertet. Et annet høydepunkt var den tradisjonelle fotballkampen mellom prester/eldste og ungdommene. Vi skal ikke gni det for mye inn, men 4-2 i favør de eldste er ikke annet enn en historisk bragd som de scorende eldste aldri, aldri vil glemme. Av andre ting som ikke blir glemt er fredagens salmekonsert, talen til ungdommene i teltet lørdagskvelden, vidunderlig sang og musikk fra flere, det fine været, de gode møtene blant folket i parken og det fine felleskapet vi er skapt til.

Sist, men ikke minst, ble stevnet avsluttet med innsettelse av vår nye tilsynsmann Bertil Andersson. På avslutningsmøtet var det tid for takk og hilsener til både avtroppende og påtroppende tilsynsmann.

Tusen takk til programkomiteen for god planlegging og sterk gjennomføring.

Taler fra stevnet er allerede lagt ut som lydfiler på delk.no.

Tekst: Erling Rantrud
Foto: Boe Johannes Hermansen og Tormod Fredriksen
Se fotostripen over.

Artikkelen er publisert 25. juni 2019