Fra Madagaskar til menighetsplanting på Jæren

De siste to årene har DELK Jæren annenhver søndag møttes til gudstjenester og søndagsmøter, gjennom denne tiden har også kirkesamfunnet fått en del nye medlemmer. De siste som har meldt seg inn, er Ruth og Stig Frafjord Syvertsen.

De bor nå i Stavanger og har tidligere hatt tre perioder på Madagaskar for NMS. Der de jobbet sammen med tidligere tilsynsmann Rolf Ekenes, og slik ble kjent med DELK. Etter at de kom hjem, har Ruth jobbet som sykepleier, og Stig som prest.

– Så vi lurte på, hvorfor valgte dere å bli med i DELK?
– Da vi så at vi ikke lenger kunne bli stående i Den norske kirke på grunn av utviklingen der, så var vi på leting etter et alternativ. Vi kjente til DELK fra tidligere, vi hadde hørt at de var i ferd med å etablere seg på Jæren, og vi har også venner i distriktet som tilhører dette kirkesamfunnet.

DELK Jæren er i en formingsfase, og mange valg skal tas for veien videre, hvilke ønsker har dere for menigheten?
– Vi vet at DELK er et kirkesamfunn som står trygt plantet på Ordet og bekjennelsen, så derfor håper vi at vi fortsatt skal få være et tydelig alternativ på klassisk luthersk grunn her på Jæren. Her er mye utglidning innen både kirke og organisasjonsliv, både når det gjelder liberal teologi og ny-karismatikk.

Og så ønsker vi at det skal være mye god bibelundervisning i menigheten, og at vi sammen frimodig skal forkynne evangeliet om Jesus som verdens frelser både her i distriktet og til jordens ender.

Til slutt vil Ruth og Stig hilse ‘Underveis’ sine lesere med ordet i Salme 121:

«Jeg løfter mine øyne opp til fjellene,
hvor skal min hjelp komme fra?
Min hjelp kommer fra Herren,
himmelens og jordens skaper.»


Vi er svært glade for at Ruth og Stig har blitt med i DELK Jæren og har tro på at enda flere vil finne seg til rette i menighetsplanten.

TEKST / OLAF ENGESTØL

Artikkelen kommer i Underveis nr. 1-21, og er publisert på DELKs nettsider 12. mars 2021.