Fra Solberg kirke til Solberg atelier

DELK-kirken ble oppført i 1873/74, og rett før jul i fjor åpnet Solberg atelier i den gamle tømmerbygningen i Re.

 

Da tre av DELKs menigheter ble slått sammen ble Solberg kirke for liten, men i stedet for å rive kirken slik planen var, ble bygningen kjøpt av Sonja og Tollef Thorsnes. Kirken ble avvigslet i 2012.

I dag er den gamle kirken forvandlet til et senter for kunst og musikk, og åpningen av Solberg atelier fant sted i desember i fjor. Under åpningsarrangementet sa Hans Kristian Heum, som for anledningen representerte DELK, at bygningen hadde vært en gedigen flishaug hvis det ikke hadde vært for Tollefs visjoner.

Det nyåpnede Solberg atelier var fylt med kunst og musikk flere helger i desember. Ett arrangement gjenstår i denne omgang, og søndag 6. mars kl. 17.30 vil Arve Amsrud og Thor Arvid Næss lede en musikalsk opplevelse som ikke ble gjennomført i desember, nemlig «Fellessang med hovedvekt på sanger og salmer fra den nye salmeboken for Den norske kirke».

Arve Amsrud er kollega av Tollef på høgskolen, og han har det å lede fellessang som interessefelt og faglig fordypningsområde. I tillegg til en kveld med musikk og sang får du også anledning til å oppleve hvilken fin jobb som er gjort med å restaurere den gamle nedlagte DELK-kirken.

– Alle er hjertelig velkommen til Solberg atelier søndag 6. mars! sier Tollef.

 

Tekst: TFR
Artikkelen er lagt ut 11. januar 2016