GF og St.Hansstevnet 2017: Programmet tar form

Nå er det litt mer enn fire måneder til DELKs årlige sommerstevne på Gjennestad. I år varer stevnet fra fredag 23. til søndag 25. juni. Vi i programkomiteen synes det blir et flott og spennende program for både barn, ungdom og voksne i alle aldre.

 

Vi starter med generalforsamling fredag etter lunsj. Fredag kveld er det sankthansaften og vi har lagt opp til at hele familien er velkommen på kveldsmøte, grilling og tilslutt konsert i parken.

På kveldsmøtet kommer Jan Gossner og skal tale over temaet «Blir bare lutheranere frelst? Om oss og de andre kristne». Jan har arbeidet som prest i mange år, både som studentprest og i Frikirken i Kristiansand. Han er nå en aktiv pensjonist, hvor han er styreleder for Stefanusalliansen, pastor i Oslo Søndre Frikirke og er i tillegg eier og styreleder for den nystartede Kristiansand Folkehøyskole. Vi tror at han kan formidle et viktig budskap om vår lutherske egenart, samtidig som vi kan kjenne på et fellesskap med våre kristne søsken i andre kirkefløyer.

Lørdag fortsetter generalforsamlingen frem til lunsj. Etter lunsj har vi tre flotte og lærerike seminarer. Tonje Haugeto Stang vil ha et livnært seminar med tema «Troende, tvilende, glad – eller trist. Hva er et normalt kristenliv?»
Tonje jobber som sosialpedagogisk rådgiver ved Tomb videregående skole. Hun kombinerer dette med en del frilansvirksomhet. Hun er utdannet pedagog med tilleggsutdannelse i kristendom, engelsk og organisasjon og ledelse og har i mange år arbeidet som mentor og veiledere for unge ledere. Hun og hennes ektemann har også gitt ut samlivsboken «Tid for to».

Jan G og Tonje HS - St hansstevnet 2017-web

I tillegg vil vi ha et reformasjonsseminar med Knut Alfsvåg, og Lars Dahle vil snakke om ungdom, tro og medier. Presentasjon av disse seminarholderne og andre deler av programmet vil komme etter hvert.

Men hold allerede nå av dagene fra fredag 23. til søndag 25. juni for hele familien!

 

Av Stine Næss Askjer

Artikkelen er publisert 11. februar 2017 og oppdatert 15. februar.