Konflikten i Etiopia eskalerer

Situasjonen i Etiopia er krevende nå. Tirsdag kveld erklærte etiopiske myndigheter unntakstilstand for hele landet, og opprørsgrupper hevder at de i løpet av kort tid kan innta hovedstaden.

Torunn H. Minnesjord er utsending for DELK og er ansatt som Stedlig representant i Etiopia for Norsk Luthersk Misjonssamband. Hun har ansvar for å 22 voksne utsendinger (norske og finske) og 12 barn. Torunn sier at situasjonen er rolig og virker trygg i Addis Abeba hvor hun er stasjonert, men at det kan endre seg raskt. Torunn forteller at hun har daglig kontakt med ledelsen i Norge for å vurdere situasjonen.

Etter at norske UD har anbefalt at norske borgere forlater landet, er det bestemt at utsendinger med barn og de som er knyttet til den norske skolen blir evakuert, mens noen av utsendingene blir igjen. Les mer på www.nlm.no

Hun melder også at hun setter pris på mye forbønn i denne tiden!

Som alltid i slike situasjoner oppstår det en rekke dilemmaer. I hvor stor grad kan en fortsette arbeidet som er i gang? Hva betyr det at det er en humanitær krise ikke veldig mange mil fra der du bor? Hvor mye sikkerhet trenger det utenlandske utsendingene? Hvordan skal relasjonen være til den lokale kirka (Mekane Yesus) med tanke på at de fleste av de en samarbeider med ikke har noe annet land å evakuere til? Hva tjener evangeliet om Jesus best i slike situasjoner?

Torunn og Arild Minnesjord på trappa til huset der de bor.

Foto forsidebilde: kaleab, www.unsplash.com

Publisert av Andreas Johansson 5. nov 2021. Oppdatert mandag 8. nov.