«Muslim lot seg døpe, da kom reaksjonene»

Overskriften er hentet fra NRK Hordaland som for noen dager siden hadde et oppslag om iranske Fatma som ble døpt i DELK-kirken i Bergen før jul.

 

At den iranske kvinnen konverterte til kristendommen skapte store reaksjoner på asylmottaket hvor hun bodde. I tillegg til å kaste tallerkener og slå henne, brøt noen seg inn på rommet hennes og stjal penger og skrev ordet «kafer» som betyr vantro eller hedning på speilet hennes. Historien er senere bekreftet av de ansatte på asylmottaket.

Sissel Mehammer, som er regiondirektør i UDI, sier at de ser svært alvorlig på at noen kommer på et asylmottak og opplever å bli trakassert.

Senere har også Dagen omtalt saken, og i et intervju avisen har hatt med prest Jan Bygstad i DELK-menigheten i Bergen sier han at iranerne valgte selv å kontakte media før dåpen, og at de tok beslutningen om å flagge det de står for og det de gjør. I følge Bygstad står det i skarp kontrast til tidligere da konvertitter gjerne har holdt en lav profil når de har blitt døpt, både av sikkerhetshensyn og trusler som de føler på.

NRK Hordaland har intervjuet Nooshin Zaery som er leder for Islamsk dialog i Norge, og hun tar sterk avstand fra truslene mot kristne. – Jeg reagerer sterkt på dette og fordømmer det. Vi må ha respekt for at folk skal kunne velge den religionen de vil. Folk og barn flykter fra krig og kommer hit for å få fred. At de får oppleve dette i et fredelig land er tragisk, sier hun.

Artikkelen på NRK Hordalands nettsider kan du lese her.

 

Tekst: TFR

Artikkelen er lagt ut 13. januar 2016