Ny utsending fra DELK

Ved inngangen av 2020 hadde DELK to utsendinger til utlandet. På forsommeren ble det bekreftet enda to utsendinger. Tallet var doblet. Nå, i månedsskiftet september/oktober har tallet steget med enda én utsending. Nå er DELK oppe i fem utsendinger til utlandet. Takk til Gud!

Sara fra Vestfold har takket ja til ettåringstjeneste, og hun blir bedt for og og sendt ut søndag 4. oktober. Vi stilte henne noen spørsmål:

Hvordan kom du på å søke om ettåringstjeneste?

I en hektisk hverdag der alt skal planlegges til minste detalj, er det behagelig og selv ha kontroll over hverdagen. Men det har ført til at det noen ganger vært vanskelig/skummelt å lytte til hvilke planer Gud har. 

Jeg liker å reise og har lyst til å fortsette med det hvis jeg får muligheten til det. Samtidig ønsker jeg å hjelpe andre og gjøre det jeg kan, der jeg er. 

Til hvilket område i verden skal du dra?

Jeg skal til Nord Afrika.

Hvordan ser du på å bo i et land og blant et folk som har en helt annen kultur og tro enn det du har?

Jeg tror det blir spennende, utfordrende og lærerikt. Tror det er lurt å være åpen for og bevisst på at det ikke er det samme som i Norge og at hverdagen blir så vanlig som mulig. Jeg får muligheten til å bli kjent med landet og menneskene på en annen måte enn kun ved å være i Norge. Gjennom kontakt med lokalbefolkningen kan jeg vise interesse, være nysgjerrig og frimodig.

Har du rukket å finne ut noe om mattradisjonene?

Ikke enda, men har blitt fortalt at noe av maten er franskinspirert. Jeg tror de bruker mer, og andre typer krydder enn det vi gjør, også er jeg spent på om det er mye sterk mat.

Hva blir arbeidsoppgavene dine?

I utgangspunktet blir det å hjelpe til med barna, så det blir enklere for de voksne å gjøre jobben de skal gjøre. Ellers blir det å bidra med andre ting og bli bedre kjent med lokalbefolkningen. 

Hvordan har du tenkt å komme i kontakt med lokalbefolkningen?

Ved å være der de lokale er og møte folk i naturlige situasjoner. Er det ting jeg kan delta på eller bidra med er det også en fin måte å bli kjent med folk på.

Hvordan blir det å dra langt av gårde midt i en pågående pandemi?

Det blir rart å skulle reise nå fordi det er mer usikkerhet om dagene og situasjonen håndteres forskjellig. Jeg må være ekstra forsiktig, følge de reglene som gjelder der jeg er, og gjøre det jeg kan for å holde meg frisk. Reisen og oppholdet blir nok annerledes, men jeg tror det blir bra likevel. Selv om ting kanskje ikke blir som det først var tenkt går det som regel alltid bra, noen ganger tar det bare litt lenger tid.

Når drar du og hvor lenge skal du ha ettåringstjeneste?

Tjenesten er for dette skoleåret (20/21), så jeg håper å reise i første del av oktober.

Publisert 3. okt 2020. Skrevet av Andreas Johansson.