Rolf Ekenes runder 70

Tidligere tilsynsmann i DELK, Rolf Ekenes runder 70 år 17. juni – «for fulle seil». Selv om han i fjor overlot roret til yngre krefter, er han likevel i god aktivitet, som blant annet vikarprest i kirkesamfunnet. Han har også latt seg engasjere i lokalpolitikken i Færder kommune.

Rolf er en person som det er lett å bli glad i. Han er omtenksom, spørrende, ivrig, engasjert og har et pågangsmot som få andre. Og serverer alltid noe å smile og le av, til stor glede for sine omgivelser. Samtidig er han både ordrik og skriveglad og har gitt ut flere bøker.

70-åringen har nedlagt et enormt arbeid i DELK, som misjonsprest på Madagaskar i 20 år, prest i Granly menighet og tilsynsmann i kirkesamfunnet i perioden 2011-19. Kontortiden helt til han ble pensjonist, strakk seg oftest til over midnatt, selv om han startet tidlig på dagen.   

Jubilanten har bakgrunn som yrkesmilitær. Det har også preget hans tjeneste. Han er en strateg og har alltid hatt klare mål og sagt hva han har ment.

Rolf har en jernhelse, tross flyulykken på Madagaskar i 1989, da han og kona Beate mistet sin datter Maria som forulykket og Rolf selv brakk ryggen. Tross denne skaden jogger han og løper maraton.

Takk for de mange og lange arbeidsdager som er nedlagt for DELK. Gud velsigne deg og familien videre i liv og tjeneste.

Bertil Andersson, tilsynsmann i DELK
Boe Johannes Hermansen, visetilsynsmann i DELK

Artikkelen er publisert 17. juni 2020