Sankthansstevnet 2020

Årets Sankthansstevne er over for denne gang. Det ble et annerledes stevne i år. Likevel ble det innholdsrikt, med noe for både barn, ungdom og voksne.  

Det hele startet fredag med en hilsen fra leder i programkomiteen, Håkon Valen-Sendstad. Vi fikk deretter et spennende bidrag fra alle skolene i DELK, presentert ved skolekonsulenten vår, Tore Slettvik. Gjennom ulike filminnslag fikk vi et lite innblikk i det mangfoldige arbeidet på de ulike skolene. Særlig sterkt var det å få høre vitnesbyrdet fra en tidligere elev, om hva DELK-skolen har betydd for ham og hans tro på Jesus. Det var også flott å høre lærernes vitnesbyrd om hvor meningsfullt de opplever det å få jobbe på en kristen skole. «Her kan vi være oss selv helt og fullt, og vi får forkynne evangeliet om Jesus», var noe av det lærerne fortalte. Det er inspirerende og oppmuntrende å være vitne til at arbeidet som utføres på skolene og i kirkesamfunnet virkelig kan gjøre en forskjell for mennesker.

Lørdag ble det sendt et ungdomsmøte. Da fikk vi møte en flott gjeng fra 8.klasse på Granly skole. På kort varsel hadde May Grytnes klart å øve inn to sanger med disse elevene, med fullt band! Det var herlig å se denne gjengen synge og spille. Peter Johansen holdt andakt for de unge og vitnet sterkt om det som ble avgjørende i hans liv med Jesus. Han samtalte også med et par av ungdommene fra Granly om troen på Jesus og det å være ung kristen i vår tid. Ungdommene vitnet om Jesus og hva han betyr for dem i hverdagen, og de uttrykte også bekymring for at barn i dag for tidlig innlemmes i den voksnes verden på grunn av teknikken. Det gir virkelig håp å høre ungdommer som er så bevisste.

Søndag var hele DELK-familien samlet – via nettet – til gudstjeneste. Allerede under preludiet slo musikerne Anders Rønningen og Terje Simonsen an tonen med sin flotte musikk. Selve gudstjenesten ble ledet av tilsynsmann Bertil Andersson, som forrettet og holdt prekenen. Et sprudlende barnekor gledet både barn og voksne med frisk sang, og David Heian hadde et fint søndagsskoleinnslag for barna.

Om ettermiddagen fikk vi være med på et sterkt misjonsmøte. Flotte innslag fra våre utsendinger i Nord-Afrika ga oss mye å se på og mangt å tenke på. Det var også fint å høre mer fra våre nye utsendinger som skal reise til Etiopia i tjeneste fra høsten av.

Et stevne som arrangeres på nett blir aldri det samme som å kunne være sammen fysisk. Men under de forhold vi hadde i år og den situasjon vi har vært i de siste månedene på grunn av Covid 19, så er vi veldig fornøyd med dette resultatet. Vi vil understreke sterkt at Egil Helland har lagt en fantastisk jobb ned i alt det tekniske. Sendingene har vært på et svært høyt nivå, uten et eneste teknisk problem. Vi har sett flotte bilder og hørt god lyd. På en glimrende måte har han satt sammen alle klipp han har fått tilsendt og redigert det til et helhetlig og annerledes stevne.

Inntil videre er det mulig å ta del av møtene på delk.no/tv

Årets stevne ligger bak oss. Neste år håper vi at alt er tilbake til normalen. Vi sees!


Det lille bildet av barnekoret som deltok i Gudstjenesten er kopiert fra videofilmen som ble vist på DELK-tv under Gudstjenesten .

Artikkelen er publisert 26. juni 2020.