SAT-7 forteller om hvordan de opplevde eksplosjonen i Beirut

SAT-7 sine tv-sendinger er en viktig del av DELKs misjonsprosjekter. Våren 2020 gjorde nedstengningen på grunn av korona-viruset at seertallene rundt forbi i Midtøsten og Nord-Afrika steg kraftig. Mange mennesker blir nådd via SAT-7 både med evangeliet om Jesus og forskjellig diakonal støtte til å leve livet. Da handler det om alt fra å snakke sammen i ekteskapet til nett-undervisning når skolesystemet ikke virker.

4. august var det en massiv eksplosjon i havnen i Beirut, Libanon. Her forteller staben i SAT-7 hvordan de har opplevd dette og hvordan de ber om forbønn:

En massiv eksplosjon i den libanesiske hovedstaden, Beirut, sent om ettermiddagen 4. august 2020 har etterlatt seg tusentals sårede og vært årsak til omfattende skade ifølge tidlige rapporter.

«Alle er i sjokk og knust av hva som har skjedd. Våre ansatte har klart seg, men for studiolokalen e til SAT-7 har blitt lettere skade. Vær med og be for ro for alle i Libanon,» sier den daglige lederen for SAT-7 i Libanon, Maroun Bou Rached.

Libanon har strevd med økonomisk kollaps siden valutaen styrtdykket familier i hele landet lever allerede under alvorlige forhold og den pågående konflikten mellom Israel og Hizbollah har ført til økt spenning i landet.

 SAT-7 sin arabiske kanal sendte umiddelbart ut meldinger med oppfordring til forbønn for de skadede og for de familiene som har mistet sine kjære. Kanalen bar også om forbønn for politikerne i deres beslutninger og oppfordrer til å be for at Libanon kan fortsette som et senter for sameksistens og frihet i Midtøsten.

Onsdag 5. august gikk teamet fra Libanon på lufta med en spesialsending på SAT-7 arabisk: Libanon, smerten og håp. Programmet tok sikte på å dekke hendelsen og å be med seerne. Kirkeledere og gjestetalere ble invitert for å formidle innsikt og å be for landets befolkning og for framtiden.

Årsaken til eksplosjonen fortsatt ukjent.

Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres på andre siden av havet i SAT-7 sitt internasjonale kontor i Nikosia, Kypros.

«Vi visste ikke hva som skjedde,» sier SAT-7 generalsekretæren Rita El-Mounayer, som var på kontoret på Kypros da eksplosjonen skjedde. «Vi er veldig takknemlige for at alle våre ansatte i Libanon er trygge, men våre hjerter går til alle i landet som allerede hadde hatt så mørke dager. Vær med og be om ro og fred.»

Vil du se videohilsener fra SAT-7?

Hilsen fra generalsekretær i SAT-7, Rita El-Mounayer

Hilsen fra SAT-7-medarbeider i Beirut, Juliana Sfeir

Skrevet av Andreas Johansson
misjonssekretær i DELK

Artikkelen er publisert 15. august 2020