Ungdomspodkast i DELK

Når det er mørkt, ser man lysene enda bedre. Derfor håper vi i DELK Ung at en podkast nå kan være med å lyse opp situasjonen og hjelpe i hverdagen. Det har vært vanskelig å tilby ungdommer de møtene vi vanligvis får til, og derfor har vi nå startet et prøveprosjekt for å gi noe ekstra.

DELKpodden, som er det foreløpige navnet, skal være et samarbeidsprosjekt mellom de ulike ungdomsarbeidene. Klubbene bytter på å lage hver sin episode i tur og bidrar på hver sine måter. Den røde tråden i podkasten vil være en samtale om tro og liv, og man står fri til å variere på formatet. Dette er noe gjerne ungdommene selv kan samarbeide om å lage sammen med sin(e) ungdomsleder(e). Vi håper dette kan tenne en kreativ gnist og en åndelig flamme hos ungdommene i de forskjellige menighetene.

Den første episoden av DELKpodden er nå produsert. Prest Peter Johansen og, nå tidligere, ungdomsleder Edvard Gilje snakker sammen om veien Edvard gikk og hvordan han kjempet mot tvilen i sin ungdomstid. Bli med på en vandring og la deg inspirere av hvordan Gud ledet Edvard. Et vitnesbyrd som passer for flere enn bare ungdommer.

Det er altså bare å la brainstormen begynne og pønske ut sammen med din ungdomsleder hvordan dere kan bidra i dette prosjektet. Siden det er et prøveprosjekt, er tanken at alle ungdomsarbeidene prøver seg en gang hver (helst før sommeren), så gjøres det en evaluering om dette er noe vi vil fortsette med. Derfor trenger vi masse tilbakemelding fra dere ungdommer. Kom gjerne også med et kult navneforslag om du har.

Rekkefølgen for kommende episoder vil altså være fra: Sandefjord, Oslo, Telemark.

Hør første episode her: delk.no/podcast/delkpodden-episode-1

Episode 2 finner du her: https://www.delk.no/podcast/delkpodden-episode-2/

Emil Simonsen
Leder DELK Ung

På bildet over: f.v. Peter Johansen, prest i Granly menighet, og Edvard Gilje.

Artikkelen er publisert 5. mai 2021.