Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Kornaker_b-2-scaled-aspect-ratio-16-9
Kornaker_b-2-scaled-aspect-ratio-9-16

Høst, advent og jul 2023 i Langgata kirke

Her finner du oversikt over gudstjenester og møter høsten 2023, samt hendelser og planlagte aktiviteter på hverdagene.

ADVENT OG JUL I HORTEN MENIGHET

 • Lørdag 2. desember kl 12. Mini julesalgsmesse i Langgata kirke. 
  Vi arrangerer en julesalgsmesse i år igjen. Salg av smørbrød, kaker og kaffe i kafeen. Vi har også salg av håndlagde varer og julekaker. Dørene er åpne fra kl. 12 til 15. Alle er velkommen!
 • Søndag 3. desember kl 11.00 – 1. søndag i adventstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Inger Elene Brekke er klokker og tekstleser, Roald Bjaanes er organist, og det er ofring til DELKs misjonsprosjekter.
 • Onsdag 6. desember kl 11.30: Formiddagstreff.
 •  Torsdag 7. desember kl 19: Bibel og kveldsmat. Bibelstudium ved prest Ulf Asp.
 • Søndag 10. desember kl 11.00 – 2. søndag i adventstiden: Søndagsmøte. Tale ved ungdomsleder Benjamin Andersson. Han har med seg ungdommer som medvirker. Julia Poulsen synger og spiller. Helen Thorvaldsen er dagens pianist, Torill Askjer er møteleder, og det er kollekt til DELK Ung.
 • Søndag 17. desember kl 11.00 – 3. søndag i adventstiden: Søndagsmøte. Tale ved prest Jens Bjørnsgård. Roald Bjaanes spiller, og det er kollekt til DELKs misjonsprosjekter.
 • JULEDAG – mandag 25. desember kl 11.00: Høytidsgudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Knut Grytnes er klokker, og Inger Anette Perskaas leser tekstene. Ranja Askjer er sangsolist, Roald Bjaanes er organist, og det er ofring til prestetjenesten.

DETTE HAR SKJEDD TIDLIGERE I HØST:

 • Søndag 3. september kl 11.00 – vingårdssøndag, 14. søndag i treenighetstiden: Søndagsmøte. Tale ved Beate Ekenes. Roald Bjaanes er organist, og det er kollekt til lokalt menighetsarbeid.
 • Søndag 10. september kl 11.00 – 15. søndag i treenighetstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest Andreas Johansson. Inger Elene Brekke er klokker og tekstleser, Alf Henrik Engen sitter på orgelkrakken, og det er ofring til DELKs misjonsprosjekter.
  Medlemmer av DELK Ung har samling i Langgata kirke denne helgen og bidrar i gudstjenesten.
 • Søndag 17. september: Ingen samling i Langgata kirke.
 • Søndag 24. september kl 11.00 – 17. søndag i treenighetstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Knut Grytnes er klokker, og Inger Anette Perskaas leser tekstene. Roald Bjaanes er organist, og det er ofring til Kirkens Nødhjelp.
 • Søndag 1. oktober kl 11.00 – 18. søndag i treenighetstiden: Søndagsmøte. Tale ved Harald Kaasa Hammer. Helen Thorvaldsen spiller, og det blir sang og musikk ved Julie og Simon Poulsen. Det er kollekt til lokalt menighetsarbeid.
 •  Søndag 8. oktober – 19. søndag i treenighetstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Inger Elene Brekke er klokker og tekstleser, og Roald Bjaanes er organist.
 • Søndag 15. oktober kl 11.00 – 20. søndag i treenighetstiden: Søndagsmøte. Tale ved vår tidligere tilsynsmann, Rolf Ekenes. Harald Claudius spiller, og det er kollekt til lokalt menighetsarbeid.
 • Søndag 22. oktober kl 11.00 – 21. søndag i treenighetstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest i DELK Nord menighet, Henning Alsaker. Inger Elene Brekke er klokker og tekstleser, Roald Bjaanes er organist, og det er ofring til prestetjenesten.
 • Søndag 29. oktober: Ingen samling i Langgata kirke.
 • Søndag 5. november – allehelgensdag: Søndagsmøte. Tale ved Karsten Grytnes. Roald Bjaanes er organist, og det er kollekt til DELKs misjonsprosjekter.
 • Søndag 12. november kl 11.00 – 24. søndag i treenighetstiden: Gudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Knut Grytnes er klokker, og Grete Ludvigsen leser tekstene. Roald Bjaanes er organist, og det er ofring til DELKs skoledrift.
 • Søndag 12. november kl 18.00: Allsang i Sentrum. Sangere og musikere fra byens kirker og menigheter samles til musikalsk festkveld. Lytt til toner og syng med på sanger fra vår felles kristne sangskatt. Arrangør: Felleskirkelig forum i Horten.
 • Søndag 19. november kl 11.00 – 18. søndag i treenighetstiden: Søndagsmøte med familien Halvorsen. Benedikte Kløw Askedalen er solist, Heidi Halvorsen spiller, og det er kollekt til lokalt menighetsarbeid.
 • Søndag 26. november: Ingen samling i Langgata kirke.

Dette skjer på hverdager i kirkestua:

Formiddagstreff kl. 11.30:
27. september – 25. oktober – 11. oktober – (8. november: avlyst) – 22. november – 6. desember.
Moe menighet inviterer:
Eldretreff lørdag 4. nov. kl. 17 til 20
Moe kirke, Sandefjord.
Middag, kaffe og kaker – kr. 200
Presentasjon ved Gunn Andersson: Andaktsbøker på mongolsk.
Telemark menighet inviterer:
«De over 60», i Horten, til formiddagssamling i kirkestua på Skauen, Skien.
Tirsdag 7. november kl 11.00
Samlingen varer normalt til ca. kl 14.
Det blir servert en varmrett med dessert og deretter kaffe og kake.
For de som ønsker det, blir det mulighet for omvisning i det nye
kirkebygget.
For begge turene: Påmelding til en i menighetsstyret innen 28. oktober. 

Bibel og kveldsmat kl. 19:
20. september – 14. november – 7. desember

Strikke- og hyggekveld kl. 19:
4. september – 18. september – 2. oktober – 16. oktober – 6. november – 20. november.
Mini julesalgsmesse i Langgata kirke lørdag 2. desember kl 12.
Vi arrangerer en julesalgsmesse i år igjen. Salg av smørbrød, kaker og kaffe i kafeen. Vi har også salg av håndlagde varer og julekaker. Dørene er åpne fra kl. 12 til 15. Alle er velkommen!

Foto: Torill Askjer