Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Tekstkolonne

Innhold

Under fanen innhold kan du legge til undertittel og løpende tekst.

Du kan gjerne legge hele teksten din i ett komponent, men dersom teksten du skal legge inn har underoverskrifter bør du lage ett komponent per overskrift.

Innstillinger

Under innstillinger velger du bakgrunnsfarge for komponentet. Bruk gjerne alternerenede bakgrunnsfarger – annenhvert komponent med hvit og farget bakgrunn.

Dersom du legger flere tekstkomponenter under hverandre med samme bakgrunnsfarge blir avstanden mellom komponentene automatisk halvert.

Generelt om tekst

På nett er det viktig å formattere tekst på en god måte – spesielt i lange tekster. Det er viktig å alternere mellom tekst, fremhevet tekst / sitat, tekst med bilde osv – for å skape en oversiktlig og lett fordøyelig ramme rundt det du ønsker å formidle.

Husk å fjerne formattering!

Limer du inn tekst fra et worddokument eller lignende? Da er det ofte slik at det følger med formattering som vil gå i veien for stilsettet som er laget for nettsiden.

I verktøylinjen i teksteditoren – lengst til høyre – ser du et lite viskelær. Marker all teksten du har limt inn, og klikk på dette for å fjerne formatteringen