Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Bordfellesskap-2-scaled-aspect-ratio-16-9
Bordfellesskap-2-scaled-aspect-ratio-9-16

Middag&Kor i Ryenberget på tirsdager

Familiemiddag på tirsdager med korøvelse for barna blir stadig mer populært i Ryenberget menighet.

Annenhver tirsdag er det Middag&Kor i Ryenberget kirke. Konseptet er genialt for familier i «tidsklemma»: Middag servert til hele familien i kirkestua til en meget lav egenandel. Oppvaskmaskinene rundt forbi i hjemmene spares fort for en kjøring annenhver tirsdag.

Konseptet Middag&Kor med tilhørende korøvelse med barnekoret JUBEL har eksistert i over tre år allerede, men høsten 2022 har populariteten økt. En helt vanlig tirsdag i november var det hele 16 barn som var med på sangøvelsen – en forberedelse til julesangkvelden som JUBEL skal delta på om ettermiddagen 4. søndag i advent.

Ritualene på Middag&Kor begynner å bli ganske faste: Løping i gymsalen i forkant og etterkant er viktig. Saft og kjeks som «avskjedsmat» likeså. Og «såkorn» hører også med, dvs En bibelfortelling ved middagsbordet. For vi tror på Jesus og vil høre om ham. Mens barna øver i koret, så får de voksne mammaene og pappaene anledning til å være sosiale, mens store mengder kaffe drikkes.

Maten er et kapittel for seg. Barna har en tendens til å velge pølse uansett hva de voksne mener om «dagens meny». De voksne pleier å mene at maten er veldig god. Barna velger pølse uansett.

Barna synger om den samme Jesus, men maten «vi er vant med hjemme» varierer. Denne gangen tok de fire mødrene Hirut Bekele Bejiga, Betlehem Nigusse, Rahel Mesfun og Lydia Kidane Kahase ansvaret for å servere etiopisk-eritreisk mat. Det var veldig populært, selv om noen også trengte litt opplæring i hvordan slik mat skal spises på en mest mulig høflig måte. En slik raushet er det plass til i kirka!