Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Trysilhopp-aspect-ratio-16-9
Trysilhopp-aspect-ratio-9-16

Dårlige utsikter for Påskeleir i Trysil

I det siste har korona satt en stopper for Påskeleir i Trysil (PiT). Det gjør den i år også.

Til tross for at restriksjonene nå har myknet, er mange fortsatt syke. Risikoen for at bussjåfør, ledere eller deltakere blir sjuke på leir eller like i forkant er svært høy. Dersom det kommer enda flere lettelser, så vil det trolig fortsatt være isolasjon for de som blir syke i en god stund fremover. Med 40-60 personer samlet tett på leir i 4-5 dager er risikoen for stor til å gjennomføre. Sammen med at Trysil Ungdomskole ikke lenger leies ut til overnatting, samt at alternative overnattingssteder enten er fullbooket eller stengt for sesongen, fører det dessverre til at det ikke blir leir i Trysil i år heller.

En viktig leir

Dette er et viktig arrangement, for i løpet av de nesten tretti årene med leir, har mange fått møter med både Bibelens historier og Jesus gjennom andre mennesker. Andre har kanskje truffet sin ektefelle her. Og jeg tror mange har fått bygge litt karakter, og kanskje fått preget retningsvalg i livet. Både gutter og jenter har blitt utslitt av tre dager på rad i bakken, med fotball og volleyballturnering sene nattetimer. Slik har de fått utløp for energi og orket å sitte stille og høre på taler og få input. Vi har fått samlet ungdommene til den viktigste høytiden vår, og mange har hørt påskebudskapet og bibelhistorier og fått kristne relasjoner som har satt dype spor i eget og andres liv.

Ikke helt mørkt

Påskeleiren må på flyttefot og finne nye beitemarker. Vi håper å få til en miniversjon i Tønsberg-området i år med en tur til bakkene i Kongsberg på dagen og møte og mat på kvelden. Det ville vært et lite, men godt plaster på såret, hvor nye historier kanskje kan skapes!

 

Mer info om dette vil komme …