Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Tusenfryd_1-aspect-ratio-16-9
Tusenfryd_1-aspect-ratio-9-16

100 ungdommer på Tusenfryd

I privatbiler og en turbuss reiste nesten 100 ungdommer fra Skauen, Moe og Granly til fornøyelsesparken Tusenfryd lørdag 10.september. Gjensynsgleden var stor, da mange som var på Kvitsundleiren i sommer møttes igjen ved inngangen til parken!

Litt duskregn i lufta la ingen demper på stemningen; ungdommene stilte seg raskt i kø til de ulike attraksjonene. Her gjaldt det å få med seg mest mulig i løpet av timene de hadde til rådighet.

Vi voksne som var med i parken, hadde en enkel jobb. Ungdommene klarte seg utmerket selv. To eller flere gikk sammen og fikk mer eller mindre fartsfylte opplevelser. Noen likte seg i huske-karusellen Sverre, mens for andre var SpeedMonster en favoritt. Denne berg- og dalbanen går fra 0 til 90 km/t på 2,2 sekund. Ikke rart at det trengs 6000 hestekrefter for å få til en slik akselerasjon. Til og med noen av de voksne tok seg en luftetur i dette fartsmonsteret.

De modigste ungdommene prøvde også Spinspider, kjempe-edderkoppen som kaster deg 44 meter opp i lufta med en fart på 115 km/t, samtidig som at den roterer rundt sin egen akse. En del ble litt uvel av lufteturen, mens andre ikke kunne få nok!

Midt på dagen møttes hele gjengen til felles lunsj. Det var ikke lett å finne et sted å sitte samlet. Men alle fikk seg noe å spise, enten de hadde med seg niste, eller valgte å kjøpe mat i parken. Og så var det full fart videre til nye opplevelser.

Utpå ettermiddagen brøt sola gjennom. Men siden noen hadde lang hjemvei – helt til Skien – og andre skulle nå 100-årsjubileet på Granly om kvelden, var det likevel tid for avreise. Heldigvis hadde ungdommene klart å bruke de drøye fem timene i parken godt, både til å fornye vennskap og få gode opplevelser.

Ikke umulig at det blir en ny tur til Tusenfryd
neste høst

Men før det kan ungdommene møtes både på idrettsweekend og julebord i Skauen kirke, romjuls-gudstjeneste på Granly, og på ny Kvitsundleir neste sommer. For fellesskap på tvers av menighetene er viktig.