Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Nye funksjoner våren 2023

DELKs nettsider utvikles fortløpende. Denne artikkelen presenterer funksjoner som er lagt til våren 2023.

Velg antall artikler som skal vises på mobil

For å få bedre design på mobil kan redaktører definere hvor mange artikler som skal vises i innholdselementet Relaterte artikler. Dette velger du i feltet Antall. Mobilvisning bør være et partall.

Les mer om funksjonen.

Søkefilter alfabetisert og gruppert

Ved søk på en DELK-side kan man filtrere søket etter virksomhet. Nå er disse avdelingene alfabetisert og gruppert i henholdsvis skole, menighet og DELK.

Som før, vil man alltid først få fram søketreff i den virksomheten man er på. Brukeren må aktivt velge å vise elementer fra andre virksomheter.

Undertitler på podkaster

Podkast har fått en ny linje: Podkast stikktittel. Den kan brukes til å markere temaet eller serien podkasten er en del av, for eksempel Påske 2023. Brukeren kan få bedre oversikt når redaktører kategoriserer podkastene på denne måten.

Les mer om hvordan du fyller ut de ulike podkastfeltene. 

Hente ut en podkastserie i et podkastarkiv i artikkel

Den nye stikktittelfeltet kan også brukes for å hente ut en podkastserie i en artikkel. Legg til innholdselementet Kalender- og podkastarkiv og sett hake for Vis podkast. Skriv aktuell stikktittel i feltet Stikkord.

Dette kan eventuelt suppleres eller erstattes med enten podkastserie (hvis det skal være noe annet enn den menigheten de er publisert i), forkynner eller tema.

Les mer.

Funksjonen begrenses til å vise fem søketreff. Hvis du trenger flere – eller vil kombinere filtre – bruker du heller feltet Arkiv-knapp. Der kan du lime inn lenka til et forhåndsdefinert søk. Du kan også legge en slik lenke i en lenkeknapp som på dette skjermbildet.

 

Kalenderelement for møteserie

på samme måte som for podkastserie, kan du legge inn kalendervisning for en definert møteserie i en artikkel.

Les om funksjonen.

Kategori som obligatorisk felt

Nå er det slutt på at artikler eller arrangementer blir usynlig i WordPress fordi man glemmer å merke av for kategori. Feltet er gjort obligatorisk. Nå dukker det opp et eget popupvindu med påminnelse hvis Kategori står umarkert.

Stikktittel på lenkeknapp med fremhevet bilde

Når man velger lenkeknapp med framhevet bilde, kan man også legge til stikktittel. Se eksempel på oversiktene over DELKs skoler og DELKS menigheter.

Direkteknapp for Facebookdeling

Når valget Deling til sosiale medier er aktivert i en artikkel, kommer nå også Facebook-symbolet fram. Tidligere var det bare Instagram og Twitter.

Feltet finnes under fanen Hero på samme sted som man legger inn forfatter, fotograf og publiseringsdato. For leseren vil Facebook-symbolet komme i starten av artikkelen. Se toppen av denne artikkelen for eksempel.

 

Tilgjengelighetserklæring

I footeren (bunnteksten) på alle nettsidene våre finnes nå lenka Tilgjengelighetserklæring (bokmål). Dette er et krav for skolene, men erklæringen vil gjelde alle DELKs virksomheter.

Erklæringen gjennomgår i hvilken grad nettsidene våre er utformet så alle, uansett funksjonsevne, kan tilegne seg informasjonen.

Les mer. 

Har du innspill og utviklingsønsker for nettsidene, ta kontakt med en av oss:

Torgeir-scaled-aspect-ratio-35-40

Torgeir Døvik

Administrasjonsleder, DELK
48272792
Terje-aspect-ratio-35-40

Terje Simonsen

IKT-ansvarlig
41 51 51 41