Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

iStock-155161383.2-scaled-aspect-ratio-16-9
iStock-155161383.2-scaled-aspect-ratio-9-16

Lurer du på hva du skal bli?

Planer for framtida?

Grubler du på hvilket yrke du skal velge?

Har du tanker om hvilke evner
Gud har gitt deg?

Vi har noen som gjerne vil snakke med deg og som ønsker å gå sammen med deg i dine valg!

Emil-aspect-ratio-35-40

Emil Simonsen

958 94 651
Tore-aspect-ratio-35-40

Tore Slettvik

Skolekonsulent
906 51 958

Å velge seg en utdanning

Det er ikke lett å vite hva man skal bli. En har mulighet til å velge hva som helst, og nettopp det kan gjøre det vanskelig å ta et valg. Da kan det være godt å ha noen å snakke med og gå sammen med i prosessen mot en beslutning. Som kristne kan vi tjene Gud med alle yrker. Så hvilke evner har Gud lagt ned i deg som du kan tjene ham med?

Vi ønsker spesielt å motivere til yrker i menighet og skole. Kan det passe for deg å bli prest, diakon, lærer, rektor eller kanskje vaktmester? Sleng på tråden, så kan vi finne ut av det sammen!

Ungdomsrådet

Men det er ikke bare høyere utdanning som er vanskelig å velge. På ungdomsskolen må man ta et valg om videregående skole. Allerede her kan man spesialisere seg mot en yrkesretning. Ungdomsrådet har startet en prosess om å lage en handlingsplan for anbefaling av skoler. I første omgang vil vi gå ut med anbefaling av Bibelskoler – et år etter videregående med god opplæring og påfyll av Bibel og tro. Det vil vi gjerne motivere alle ungdommer til å velge seg.

Men videre i prosessen vil vi også komme ut med anbefalinger av videregående skoler. Kanskje du ønsker å gå på musikklinje for å bli bedre på instrumentet ditt? Vi trenger musikere til å spille på møtene og gudstjenestene våre, så det vil vi gjerne oppmuntre deg til. Eller kanskje du vurderer kristen internatskole? Vi håper at prosessen går fort, og at vi kan komme dere til hjelp som lurer på dette. Denne ressursen vil bli tilgjengelig her på delkung.no når den er klar.