Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Volleyballregler Idrettsweekend DELK Ung

Regler for spillet

Volleyballregler

 1. Spilles på så stor bane som mulig, tilpasset gymsalen til den lokale menigheten som arrangerer. 9*18 meter er standard, etterstreb dette.
 2. Spilles med maks 6 mann på banen på hvert lag, og må ha minimun 4 stk på banen for å kunne være et lag. (Færre enn 4 må godkjennes med ledelsen. Kan gjøres unntak ved skader o.l.)
 3. Låning av spillere til kamper dersom man er i undertall kan kun gjøres ved avtale med dommer eller sekretariat. (Dette kan for eksempel gjøres ved skader eller om noen ikke har mulighet til å delta den ene dagen.)
 4. Man kan kun låne spillere fra egen by.
 5. Man kan kun låne en spiller èn gang. Det vil si at dersom det f.eks er to lag fra Skien, og et av lagene kun har 5 spillere, må de bytte på hvem den ene de låner fra det andre Skienslaget er.
 6. Kampenes varighet vil variere og settes til en viss tid av turneringsledelsen.
 7. Det vil være et gruppespill hvor alle møter alle før det går videre til å bli finalespill. Vinneren av ungdomsturneringen vil møte et lederlag til en superfinale.
 8. Innbyrdes oppgjør teller ved poenglikhet etter gruppespill
 9. Hvis et lag ikke stiller til kampstart så vil det for hvert minutt det kommer for seint bli gitt 3 poeng til motstanderlaget som har møtt opp. (Kan endres dersom dommer/sekretariat er enig om annet). Er det forsinket med mer enn 5 minutter vinner man på walkover med resultat 30-0.
 10. Dersom et lag trekker seg før gruppespillet er over, så strykes alle kampene laget har spilt.
 11. Fair play og god stemning! Vær hyggelige og ha god språkbruk overfor med/motspillere og dommer.

 

Regler for spillet

 1. Tramp på strek ved serve skal unngås der hvor det finnes linjer. Dersom det ikke er linjer skal serve tas maks 1,5 meter fra bakre vegg.
 2. Flere baner i Delk er mindre enn standardmål. Da spilles det helt ut til veggen. Servelinjen settes da en meter ut fra bakvegg.
 3. Før kampen starter kjøres kron/mynt mellom dommer og kapteiner for å avgjøre hvem som skal bestemme banehalvdel å spille fra. De som taper kron/mynt starter med serven. I sluttspillet (semifinaler og finale) gjøres sidebytte når halvveis av tiden er brukt.
 4. De vanlige reglene for volleyball gjelder også her. Det vil si at vi dømmer på nett, føring, avbrytelse(blokk av et legg og blokk av serve.
 5. Tremetersregelen er tatt bort fra Idrettsweekend for å gjøre reglene litt enklere her. Det vil si at en bakspiller kan hoppe foran tremeterlinja og det vil ikke dømmes på det.
 6. Det spilles på tid. Når tiden er ute, spilles det poenget som er i gang ferdig, pluss tre ytterligere poeng. I gruppesill kan en kamp ende uavgjort. I sluttspill skal derimot spillet fortsette til et lag vinner med to poeng.
 7. Ved poenglikhet i gruppespillet, avgjøres rekkefølgen etter a) poeng i innbyrdes kamper, b) målforskjell i innbyrdes kamper, c) flest scorede mål i innbyrdes kamper, d) målforskjell i samtlige kamper, e) flest scorede mål i samtlige kamper, f) loddtrekning.