Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

Garness-scaled-aspect-ratio-16-9
Garness-scaled-aspect-ratio-9-16

Garness-konsert for fullt kirkerom

160 gjester fikk fredag 24. august 2018 med seg en nydelig konsert i den nyoppussede kirken vår.

Garness fikk frem klanger og stemninger som gikk fra hjerte til hjerte. Med sin formidable musikalske kapasitet formidlet tvillingsøstrene fra Frekhaug utenfor Bergen evangeliet for både menighetens egne kirkegjengere, naboer i byen og utenbysgjester. Med stor variasjon fra lydbilde som gav inntrykk av å være langt flere på scenen enn bare tre, og til det helt vare, ble kvelden et høydepunkt for både ører og sjeler.

Konserten var også et ledd i feiringen av de nye rommene på Moe. Kirkerommet fungerte godt som konsertlokale, og minglingen og kafé-salget i allrommet etter konserten viste at vi har fått velsignet gode fasiliteter. Allrommet kan også fungere som forlengelse av kirkerommet slik at vi kan romme godt over 200 mennesker totalt.

Konserten startet med at en av menighetens egne sangere, Marie Rantrud (16), sang for publikum. Blant annet hennes nydelige versjon av sin fars oversettelse av Shane & Shanes «In Christ Alone» (Min Jesus er) gjorde et varmt inntrykk.

Komponert siden femårsalderen

Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fikk sammen med sin faste keyboardist og medprodusent, Torjus Vierli, blant annet fremføre salmer, bedehussanger og deres egne sanger. Duoen skrev sine første sanger som femåringer og har stått på scenen siden. De er kjent for å gi gamle, kjære og velbrukte sanger en skikkelig «bli ny»-runde, noe vi også til det fulle fikk høre i denne konserten. Tvillingene spilte selv gitarer og perkusjon, og sammen med Vierlis unike evne til å male dype og fargerike lydbilder tangentene, ble dette en vellyd for både øret og hjertet.

I tillegg til å turnere som Garness, har de i perioder også opptrådt som musikere og sangere i bandet til artister som Sigvart Dagsland, Odd Nordstoga og Marit Larsen. De har tidligere vært med i Oslo Gospel Choir i flere år, også som solister. I fjor sommer var Garness hyppig å høre på norsk radio med låten Mountaintop, som lå på NRK P1s lister i flere måneder. Året før ble Julens sang, skrevet og framført i samarbeid med Stavanger Gospel Company, A-listet på NRK P1 i ukene før jul.

Vi takker for at Garness finnes, at de tok seg tid til konsert hos oss, og den vitamininnsprøytningen de er for både trossøsken, musikere og musikkelskere.