Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

HerKommerJesus-aspect-ratio-16-9
HerKommerJesus-aspect-ratio-9-16

Juletanker

Her kommer, Jesus, dine små.

Salmen «Her kommer dine arme små» (H.A.Brorson 1732) er en av de nydeligste julesalmene jeg vet om. Det tok noen år før jeg skjønte den. Da jeg var liten trodde jeg at det var «her kommer dine armer små», og jeg lurte litt på hvor jeg skulle ha hendene mine mens vi sang den sangen. Vi burde i det minste gå opp kirkegangen på peke litt på julekrybben i kirken mens vi sang, men det var ingen andre som gjorde, og da gjorde ikke jeg det heller.

Da jeg ble eldre og lærte meg salmespråk og andre språk skjønte jeg hva det betød. Arm betyr både ulykkelig, stakkarslig og fattig. Her kommer dine arme små. Her kommer jeg som er liten og fattig og enkel.  Og Jesus sa en gang: «Salige er de som er fattige i ånden, for himmelriket er deres.» Matteus 5:3. Jeg kan kan godt være enkel og fattig i ånden, men jeg kan i alle fall ikke være ulykkelig og heller ikke stakkarslig! Himmelriket er mitt!

Nå er det noen, jeg vet ikke hvem, som har skrevet litt om på noe i salmen. Om det er bedre vet jeg ikke. Jeg synes Brorson skrev den godt, men den er like god den nye også. Og litt enklere!

Her kommer, Jesus, dine små,
og vil til deg i stallen gå.
Opplys enhver i sjel og sinn
å finne veien til deg inn.

Jeg synes det er fint at Jesus kaller alle de som tror på ham for sine små. Han sier at Gud er vår far og vi er hans barn. Sammen med en av de fineste julesalmene passer det å legge til et av de fineste avsnittene i Bibelen.

«De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. Da Jesus så det, ble han sint og sa til dem: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.» Og han tok dem inn til seg, la hendene på dem og velsignet dem.»

Markus 10:13-16

Det fineste med jul er å få lov til, av Jesus selv, å feire barnet i krybben med barnslig glede!

En rik og velsignet juletid til dere alle sammen!

(Hvis du vil høre Her kommer, Jesus, dine små, kan du finne den nyeste singelen til Garness på iTunes og Spotify. Det var da jeg hørte den at jeg tegnet tegningen.)