10.-klasse-scaled-aspect-ratio-16-9
10.-klasse-scaled-aspect-ratio-9-16

10. klasse på Polen/Tysklandstur

I midten av april var 10. klassene fra Moe og Skauen på Polen- og Tysklandstur. Det var en interessant og lærerik tur med mange inntrykk på godt og vondt.

Vi var blant annet i Auschwitz og Auschwitz Birkenau hvor vi fikk lære om hva som skjedde under 2. verdenskrig. I konsentrasjonsleirene så vi brakker, gasskammer, og forlatte barnesko. Da vi kom til Tyskland, besøkte vi Stasi-fengselet hvor vi så hva urett og undertrykkelse kan føre til. Det var trange celler og piggtråd overalt, og følelsen av fortvilelse var vanskelig å ignorere. Turen ga oss et ordentlig innblikk i hvordan livet var for menneskene som opplevde alt dette vanskelige.

Men selv om vi opplevde mye som ga oss sterke inntrykk, hadde vi det likevel veldig gøy. Dagen starta som regel med sangen «Good Morning» før sola var på himmelen, så det var ofte noen som forsov seg litt ekstra. Bussturene gikk ut på allsang og latter. Hotellopplevelsene var også artige. På hotellet i Krakow vokset jentene leggene og nakkene til gutta. Da var de silkemyke, og klare for en dag på Tropical Island. Etter lange dager i buss, var det deilig å kunne samle klassene til felles middag, selv om vi ikke spiste mye annet enn wienerschnitzel og pommes frites. Og når vi endelig hadde litt fritid, var det bare å shoppe!

Alt i alt var det en flott tur. Vi lærte mye og ble bedre kjent med hverandre, både innad i klassen vår og den andre klassen vi reiste med. 10. klassingene vil bare si til de andre klassene på Moe: Gled dere masse!

Skrevet av Thea og Ida Emilie