16-Oline-aspect-ratio-16-9

Flotte bidrag til fotokonkurranse i 10. klasse

Suksessen fra i fjor med fotokonkurranse i 10. klasse skapte stort engasjement også i år. Denne gangen kom det inn spesielt mange flotte bidrag.

Alle ble bedt om å sende inn fem bilder hver. Sammen med bildene måtte det ligge en beskrivelse av hvilke visuelle virkemidler fotografen hadde lagt vekt på. Det var også et krav at alle hadde tatt bildene selv.

Norsklærer Terje plukket ut det han mente var det beste bildet fra hver. Disse gikk videre til en finalerunde. De fire vinnerne presenteres nedenfor, men også alle de andre gode bildene er det vel verdt å bla seg gjennom. Terje fikk en skikkelig vanskelig jobb!

 

Førsteplass: Oline

Oline får fram de flotte fargene og detaljene i treverket i robåten. Den grønne åra skaper god kontrast og forsterke den gode linjeføringen i bildet. Spillet mellom forgrunn og bakgrunn gir motivet spennende løft.

 

Andreplass: Daniel

De rene linjene og «det gylne snitt»-komposisjonen gjør dette bildet stilrent og tiltalende. Skipsvraket utgjør en god stoppeffekt, forsterket av det mørke lyset. Dessuten beskriver Daniel vraket som en spennende symboleffekt:

Bildet har et naturalistisk motiv, samtidig som at man kan sammenligne båten med et menneske. Den har levd livet sitt på sjøen og har sikkert skaffet seg mange historier og opplevelser. Varme sommerdager med strålene sol og speilblankt hav, og stormer med meterhøye bølger. Med andre ord oppturer og nedturer. Helt til slutt gikk den på land under en storm, og det markerte slutten på dens liv.

Tredjeplass: Vibeke

Med en uvanlig vinkel får Vibeke fram et perspektiv på denne geita som blir både morsomt og flott. Lyset, linjene og fargene bidrar til et fint resultat. Godt samspill mellom forgrunn og bakgrunn skaper god dybde i bildet.

Fjerdeplass: Eirik

Ved å gå helt inntil motivet beviser Eirik at steiner kan være veldig flotte. Han får fram de gode fargene, kontrastene og de naturlige linjene i steinene. Det gode kveldslyset forsterker den rolige stemningen i dette øyeblikket.

Se de andre finalebildene