pro-pKSIU4em-scaled-aspect-ratio-16-9
pro-pKSIU4em-scaled-aspect-ratio-9-16

Oppbruddstid

Elevene i klasserom A4 er inne i sin siste skoleuke. Det skal markeres med avslutningsfest torsdag kveld.

Bak klasseromsdøra foregår hektiske forberedelser til den store festen. Blomsterpynt og servietter diskuteres av ivrige stemmer. Noen elever filmer parodi av lærerne, mens andre setter sammen glimt fra skoletiden til et bildespill.

Festen blir høydepunktet i en lang rekke begivenheter for 10. klasse denne våren. Etter å ha deltatt på en lærerik og spennende tur til Polen og Tyskland i april, har elevene gjennomført både skriftlig og muntlig eksamen. Fortsatt venter elever (og lærer!) spent på sensur i skriftlig engelsk, men forrige onsdag kunne de likevel reise på overnattingstur til Søndre Truber (Østerøya) vel vitende om at de hadde kommet seg gjennom muntlig eksamen med glans! Hva var vel bedre enn å feire med Peppes pizza levert nesten helt ned på stranda?

Men avslutningsuke er ikke bare fest og moro. Det må ryddes også. Det er ikke få papirark og annet skrot som har samlet seg i (og bak) elevenes hyller i løpet av et skoleår. Søppeldunken for papiravfall tømmes derfor jevnt og trutt.

Festforberedelser og rydding til tross – noen små avbrekk blir det i løpet av en dag. For eksempel et lite spontanforedrag om Hans Nielsen Hauge servert av en elev som trenger utløp for oppdemmet kunnskap. Eller Kristin kontaktlærer fra 1. – 4. klasse som kommer innom med bilder og historier fra gode, gamle skoledager.

Jo, visst er oppbruddstid også tid for mimring!

Vi tar også med et bilde fra Polen/Tyskland-turen i april – og flere bilder fra den fine avslutningsfesten som ble gjennomført 20. juni.