Strikking-5-aspect-ratio-16-9

Strikkefeber i 6. klasse

I kunst og håndverktimene i 6. klasse holder lærer Marianne Kvalevåg på med å lære elevene å strikke. Noen elever kunne strikke fra før, mens andre måtte lære det fra bunnen av.

En dag jeg gikk gjennom allrommet så jeg noen blide jenter fra 6. klasse sitte i en av sofagruppene og strikke. De hadde fått lov til å sitte der med strikketøyet siden de ikke trengte hjelp. Elevene koste seg med strikkingen mens praten gikk.  Spørsmålet kom så raskt opp om de kunne strikke i andre timer også. Det har elevene fått lov til så lenge strikkeferdighetene er automatisert. Det er både jenter og gutter i 6. klasse som behersker strikkekunsten. Så i timer med muntlig samtale og felles undervisning dukker strikketøyet raskt opp. Det er gøy å se hvor ivrige de er til å strikke og samtidig følge med på lærers gjennomgang. Enkelte sa at de syntes det var enklere å konsentrere seg i timen med et strikketøy i hendene. Når elevene skal jobbe med blyant eller tastatur, må strikketøyet raskt vekk.

Alle elevene skal helst lære å strikke, men hvis de ivrigste elevene går tom for garn hjelper de gjerne til med å strikke på medelevers strikketøy … Så hvis du trenger hjelp til å få strikket en lapp eller to til et strikketeppe, kan det hende en elev 6. klasse kan hjelpe deg med det.