Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

IMG_4074-scaled-aspect-ratio-16-9

Ungdomsleir på Kvitsund

Det er juni, sommermåned. Tiden for sommerferie er like rundt hjørnet. For ungdommene betyr det at Kvitsund-leiren nærmer seg. Vi gleder oss masse til endelig å kunne arrangere en leir på normal måte. Endelig slipper deltakerne å tenke på kohorter og avstand og hele pakka. Nå blir det komplett leirstemning!

29. juni – 3. juli

Trosforsvar

I lys av jubileet skal vi ha apologetikk som tema. Som jubilanter tenker vi fremover som kirkesamfunn, og derfor ønsker vi å gi ungdommene våre noen svar på vanskelige spørsmål. Vi ønsker å hjelpe dem å stå imot samfunnets strømninger og utruste dem til å stå for Bibelens lære livet ut. Spørsmål om bibelens troverdighet, tro og vitenskap, kjønn og samliv vil bli tatt opp.

Foto: nlm.no

Espen Ottosen vil komme og holde seminar for oss. Han er teolog og filosof og har vært i mange debatter i media der han har representert et konservativt syn på homofili og kjønn. Det er stas å få så fint besøk, og vi gleder oss til å høre hva han har å fortelle oss. Etter at han har holdt foredrag, vil vi åpne for spørsmål. Disse vil kunne stilles anonymt via mobil eller i plenum. Det er mye press på oss fra ellers i samfunnet, og som kristne vil vi få, eller har kanskje allerede fått, mange spørsmål og mye kritikk for vårt syn. Da er det godt å få noen gode svar i koggeret.

Det vil også holdes et foredrag om tjeneste i menighet – en viktig måte å holde fast på sin tro og bestå som kirkesamfunn.

Aktiviteter

På dagtid skal ungdommene få bryne seg på forskjellige aktiviteter. De melder seg på den aktiviteten de vil være med på – en på torsdag og en på fredag. Her er det mye forskjellig å velge mellom – blant annet fotball, volleyball, frisbeegolf, kano, vannpolo, maling og andaktworkshop. Veldig ofte blir vi velsignet med fint vær i indre Telemark, så det blir mye frisk luft og deilig sol mens vi er ute og koser oss. Det blir også fritid og tid til å bade og leke på flåta med stupetårn og sklie.

På lørdag vil det arrangeres fotball- og volleyball-turnering. Ungdommene melder på egne lag og konkurrerer om premier. De får også spille mot lederne, som ofte blir slått av deltakerne sine.

Misjonsprosjekt

På lørdag skal vi også ha en ellevill misjonsaksjon. Der skal ungdommene selv få være kreative og aksjonere bort tjenester eller stunt til inntekt for misjonen. Det er ikke rent uvanlig å aksjonere bort håret sitt eller sitte igjen med en ny hårfarge. Noen blir kanskje kastet i sjøen. Noen får seg kanskje en tjener. Noen spiser kanskje noe ekkelt. Ja, det er bare kreativiteten som setter grenser.

Årets misjonsprosjekt er Nord-Afrika. Vi vil få høre litt om arbeidet der fra noen som har sett det med egne øyne. Det gleder vi oss til.

Kom på leir!

Ja, leir er noe vi gleder oss til! Og jeg håper at det er mange som gjør det og har lyst til å komme. Leir er en viktig del av sommeren for mange og en god boost i kristenlivet som ungdom. Her blir det skikkelig forkynnelse, oppbyggelig sang og sunt miljø. Gi ungdommene en god start på sommeren og send dem på leir hos oss!

Leirsjef

Emil-aspect-ratio-35-40

Emil Simonsen

958 94 651