Utstilling-pa-jubileumskveld-scaled-aspect-ratio-16-9

Skolen 100 år – storstilt feiring, jubileumsuke og gave til elevene

Tirsdag 30. november gikk det et sus gjennom forsamlingen da elevene forsto hva elevrådets representant leste opp at gaven i forbindelse med skolens 100 årsjubileum fra skolestyret var: En tur til Gravity trampolinepark med pizza og brus for hele skolen!

Da Bjerkely skole flyttet til nye lokaler i Døvikveien 2 i 2017 ble det snakket at om man bare hadde vært i Hengsrudveien 662 i noen år til, så hadde man vært der i 100 år. 100 år er ganske lenge siden, så det var litt uklart akkurat hvilket år skolen ble åpnet. Etter litt detektivarbeid ble et intervju fra 1989 med skolens første lærer, Lars Eik, funnet i Underveis, DELKs kirkeblad. Der fortalte Lars Eik om at han og hans Ingeborg i 1921 kunne flytte inn i leiligheten i andre etasje i nyoppførte Bjerkely skole. 1921 + 100 år blir 2021, og Bjerkely skole er inne i sitt jubileumsår.

Tur til Reidvintunet

Før jubileumskvelden tirsdag 30. november med gaveoverrekkelsen hadde hele skolen en jubileumsuke hvor temaet var skolens historie og Skole for 100 år siden. Mandag 23. november var hele skolen på tur til Reidvin-tunet i Hillestad for å besøke gamle Ramberg skolestue der. Det som kanskje gjorde aller størst inntrykk på elevene var det som sto på soverommet i andre etasje – en tissepotte! Elevene grillet og lekte gamle leker – for eksempel å kaste på stikka, vippe pinne og kappe land.

Skole i gamle dager med overlærer Døvik

Torsdag i jubileumsuka hadde hele skolen forberedt seg, nå skulle man ha skole som for 100 år siden. Skjermfri undervisning var en selvfølge, skoleklokka var byttet ut med en bjelle, gamle plansjer var funnet frem og elever og lærere hadde kledd seg ut. På toppen av det hele gikk overlærer Døvik, en litt surmaget rektortype med sans for orden og disiplin, rundt i klassene for å overse at alt gikk riktig for seg og at elevene lærte seg det de kunne. Elevene kunne fortelle at overlæreren var litt streng. Det samme kunne sies om de andre lærerne, og selv om alle var enige om at det er fint å ha ro og orden, trives man mye bedre med litt mer variert undervisning og mer elevaktivitet ledet av lærerne de hadde til vanlig.

Jubileumskveld

Et jubileum blir ikke stort rundere enn 100 år, og timeplanen ble ryddet for å forberede en skikkelig jubileumskveld. Alle klassene hadde forberedt hver sine innslag. 1.-2. klasse sang gamle skolesanger og fremførte et bibelvers, og vi kunne møte hundreåringene Olga, Ola og Peder fra 3.-4. klasse fortelle om sin skolegang. 5. klasse fortalte om skolen i dag og hva den kunne bli i fremtiden – kanskje blir alle elevene hentet med droner og skolen får en egen svømmehall?

Tur til Gravity!

Jubileumskvelden ble avsluttet med at skolestyrets leder, Arnfred Luhr, overrakte gave til elevrådet. Terje Gunnerød fra elevrådet trodde nesten ikke det han leste høyt og mange foreldre kunne etterpå melde om at elevene gledet seg så mye at de nesten ikke fikk sove på kvelden. Torsdag 2. desember reiste hele skolen med buss til tramplineparken på Sem. Det ble full fart i to timer, med både pizza og brus i pausen. Elevene var ikke i tvil om at dette var prikken over i-en for jubileumsfeiringen ved Bjerkely skole: «Det var godt med pizza og supergøy å leke», sier Ida Elisabeth i 5. klasse, litt andpusten etter all hoppingen. Mille og Torund Therese i 5. klasse følger opp: «Ja, det var en superfin gave, verdens beste gave på en skole!»

«Ja, det var en superfin gave, verdens beste gave på en skole!»