Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

1-Innsettelse-scaled-aspect-ratio-16-9

Etablering av ny menighet

16.januar 2022 ble en gledens dag i Sandnes. Etter vel tre år som menighetsplante, ble Jæren menighet offisielt etablert som selvstendig menighet i DELK. Ikke nok med det, samme dag ble menighetens første eldste innsatt i tjenesten.

Flokken som samles på Elim, Norkirkens forsamlingshus i Sandnes, er nå for alvor blitt en del av DELK-familien. Arbeid som ivrige sjeler, blant annet medlemmer i Dalane menighet, satte i gang for mer enn tre år siden, har gitt resultat. Menigheten kan nå stå på egne bein.

Eldste og prest

Menigheten har allerede Olaf Engestøl som sin prest. Han har fulgt utviklingen i menighetsplanten helt fra starten. Foreløpig er han ansatt i en 20 % prosjektstilling. Men siden Olaf for tiden er ute i foreldrepermisjon, har Jæren menighet behov for vikarprest. Derfor var det ekstra godt at Stig Syvertsen, etter godkjennelse i rådsmøtet, også kunne bli innsatt som vikarprest denne dagen – og umiddelbart tre inn i tjeneste.

Fest og glede

Etter festgudstjenesten, der både tilsynsmann Bertil Andersson og vikarprest Stig Syvertsen deltok, ble etableringen markert med marsipankake og godt fellesskap. Gjennom hilsener fra sentrale personer i oppstartsfasen, fikk de nesten 50 fremmøtte innsikt i prosessen fram mot denne dagen. Regler om bruk av munnbind og 1-meter til tross: søndagen ble en verdig markering av starten på Jæren menighet.