Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

IMG_2766-aspect-ratio-16-9
IMG_2766-aspect-ratio-9-16

Norges smarteste 10. klassinger

Ja, det er tittelen som vinnerne av Klassequizen på NRK får. Nesten 700 skoler har vært representert med tre tiendeklassinger i den store spørrekonkurransen som endte med finale 11. mai.

Artikkelen blir publisert i bladet Underveis nr 2-2024.

Laget fra Skauen tok seg videre som fylkesvinnere fra Telemark, og var til slutt ett av seks lag som skulle gjøre opp om seieren i beste sendetid på NRK TV. Før den avgjørende runden hvor tre lag endelig skulle gjøre opp om seieren, var spenningen til å ta å føle for oss som var til stede i studio og for dem som satt foran TV-skjermen.

Til slutt var det Johannes Bråten, Markus Gunnerød og Helene Semb Grossmann, med Josefine Viumdal Laursen som reserve, som kunne motta tittelen «Norges smarteste» 10.klassinger.

Under både delfinalen og finalen var Josefine kanskje den mest nervøse personen på laget. Vi spurte henne om hvordan hun opplevde å være i publikum, og å følge klassekameratene under innspillingen av konkurransen.

– Først og fremst var det grusomt spennende. Tror aldri jeg har vært så nervøs noen gang, men det var veldig gøy og hyggelig, og utrolig hyggelig å se hvordan Helene, Johannes og Markus snakka sammen og var med hverandre.

Hva tenkte du når Selda sa at Skauen vant?

– Jeg tenkte ikke så mye, jeg starta å gråte, var sjokka og overlykkelig.

Du var reserve Josefine, ville du helst vært en av de tre som var ute på gulvet?

– Jeg er utrolig glad for at det var akkurat de tre som var klassens representanter og jeg er takknemlig for denne opplevelsen.

 

Hvordan har opplevelsen med å være med på Klassequizen vært?

Johannes Bråten:

– Opplevelsen av å være med på Klassequizen har virkelig vært fantastisk! Det jeg synes var morsomst med dette eventyret var å se hvordan NRK produserer sine tv programmer, og hvor mange mennesker som er involvert i en tv-produksjon! Jeg er rett og slett bare evig takknemlig!

Helene Grossmann:

– Det var veldig gøy å være med på Klassequizen. Da vi var på NRK fikk vi dritgod mat, omvisning på rekvisitten og en unik opplevelse.

Markus Gunnerød:

– Det har vært en utrolig morsom, spennende og nervepirrende reise. Vi hadde noen gode dager i Oslo, det var spennende å være med på innspilling og alt før og etter.