Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

IMG_2390-aspect-ratio-16-9
IMG_2390-aspect-ratio-9-16

Rekordstor barneleir

Etter beslutningen om å legge Bondal ut for salg ble det nødvendig å finne et nytt sted for årets barneleir – og Knattholmen, et idyllisk leirsted i Sandefjord, stakk av med seieren denne gangen. Leiren ble i år en uke senere enn vanlig, 14.–17. august – et perfekt tidspunkt for foreldre som har startet i jobb å sende barn på leir, men tilsvarende vanskelig å rekruttere ledere. Spenningen var derfor stor når det totale antallet påmeldte endte på 103 barn!

Heldigvis hadde vi fått med oss en god gjeng med ungdommer, fra flere av våre menigheter, som ledere. Mange av dem har gått på lederkursene i regi av DELK Ung – og det er en glede å se at det arbeidet allerede bærer frukter!

103 barn lager en del lyd, og vi har vel knapt hatt noen barneleir med tilsvarende støynivå under måltid­ene. Til glede for presten på Granly var de langt mer stille og lydhøre under bibeltimene, der vi fikk starte på den røde tråden i Bibelens lange fortelling. Fortellingene om Adam og Eva, Noah og Abraham skapte begeistring, undring og spørsmål. Det ble det anledning til å komme inn på i smågruppene i etterkant.

På Bondal var det fast innslag med turer til Heddevann og Bons­nos, men slike muligheter var det ikke på Knatt­holmen. Derimot var det mange aktiviteter å prøve seg på: kanopadling, frisbeegolf, diverse kunstneriske utfoldelser, fotball og volleyball. Og bading ble det selvsagt også, opptil flere ganger om dagen. Det spilte ingen rolle om det var grått og regnvær noen av dagene; badelysten var akkurat like stor!

En underholdningskveld ble det også tid til – med mange kreative innslag av barna selv. Da ungdomslederne ledet an i fellessang, ble stemningen, og den tilhørende hoppingen, på et slikt nivå at det gynget i hele gulvet!

Mange av barna var på leir for første gang, og det å overnatte på et nytt sted kan være skummelt. Men med tett opp­følging av trygge voksne ble kneiken overvunnet, og lysten på ny leir enda større.

Deltageravgiften på leiren ble holdt svært lavt, og med så mange påmeldte ble det et ikke ubetydelig underskudd. Det er det sikkert mange som har fått med seg, både gjennom spleiseprosjekt på nettet og takkoffer i menighetene. Vi er veldig glade for alle gaver som er gitt, slik at leir er et tilbud som blir tilgjengelig for så mange.

Vi satser på like stor suksess neste år, det er bare å notere: 5.–8. august på Solåsen leirsted! Og vi vil oppfordre til å vurdere tjeneste som leder for deg som er voksen. For, som en av foreldrene sa da barna ble hentet; det er et slit, med stor velsignelse!

Folk på leir

AV  / Celia Brenne og Hannah Bjørntvedt

 

 1. Hva er det beste med leir?
 2. Hvorfor dro du på leir?
 3. Hva syntes du om Knattholmen?
 4. Kommer du på leir neste år?
Foto: Celia Brenne

Gabriel Brenne

 1. Å henge med venner.
 2. Fordi det er gøyere enn å være hjemme,
  og det skjer mye.
 3. Veldig fint.
 4. JA!
Foto: Celia Brenne

Markus Døvik

 1. Å ikke være hjemme.
 2. Fordi fjorårets leir var bra!
 3. Veldig fint sted.
 4. Mest sannsynlig.
Foto: Celia Brenne

Filippa, Noelia Daltveit og Louise Walter

 1. Være med venner.
 2. Fordi det er moro og gøy på leir.
 3. Det er fint.
 4. Ja, kanskje.
Foto: Celia Brenne

Samuel M

 1. Å få nye venner.
 2. Det var fordi mange av vennene mine skulle hit, jeg så en plakat, og det så veldig gøy ut.
 3. Braaaa!
 4. Ja.
Foto: Celia Brenne

Leah Camille Ritch-Reinfjord

 1. Å kunne kose seg sammen med andre.
 2. Fordi mamma meldte meg på.
 3. Det er et veldig fint sted, med mye moro.
 4. Kanskje.