Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

20240426_084300192_iOS-aspect-ratio-16-9
20240426_084300192_iOS-aspect-ratio-9-16

Med hjerte for Fjell

Kidnappingssak, store betongblokker, ghettoområde og få attraksjoner. Det er stort sett dette vi har hørt om Fjell i media. Men er det slik det virkelig er?

Det murret kanskje en usikkerhet i bakhodet hos flere av oss som var samlet i Elvebyen familie­kirke i Drammen sentrum lørdag morgen den 13. april. Her møtte vi ei kristen kvinne som bor på Fjell med familien sin. Dette var ei kvinne som brant for Jesus, med et vitnesbyrd som traff oss rett i hjertet! Hun delte personlige og sterke historier om de få kristne som bor på Fjell, og ga oss et skattekart med oppdrag om å be for personer og bli bedre kjent med deler av Fjell.

Etter denne forberedelsen gikk turen fra sentrum oppover mot Fjell i biler stappa av boller, saft og spente yngre unge, middels unge og eldre unge. Den første timen gikk det litt trått.

Der hvor vi hadde rigget oss til med boller og fotball, var det få mennesker­ utendørs. Kanskje var det fordi det ­denne lørdagen var Id-feiring på Fjell?
– Id al-fitr er en muslimsk høytid som markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Men plutselig strømmet det på med barn og unge til fotballbanen og områdene rundt! De var utrolig glade for å få gratis boller og saft, og det så fra første sekund ut som at barna på Fjell hadde kjent ungdommene våre helt siden de selv var nyfødte. Ansiktene til barna var fylt av store smil og forventningsfulle øyne som ventet på at 16-åringene våre for femte gang skulle svare: «Javel da, du kan sitte på skuldrene mine.»

Flere av jentene i «turteamet» fikk huket av på noen av punktene på skatte­jakten, som blant annet handlet om å be for de få kristne vi visste om på Fjell. Gutta spilte fotball i opptil fire timer med barna, og alle sammen delte ut boller og saft til glade forbipasserende personer i alle aldre. Flere av oss fikk noen kortere samtaler med beboere på Fjell som syntes det var så fantastisk at vi var her og spredte positivitet og glede. De var nysgjerrige på å høre hvor vi kom fra. En av samtalene ble både lang og dyp, der temaer som Bibel og Koranen, Jesus og Muhammed ble berørt.

Da vi etter hvert skulle dra fra Fjell, ble barna triste og sa: «Kommer dere igjen i morgen?»

«Det her har vært den beste dagen på lenge!» Og en liten gutt fortalte meg at neste gang vi skulle komme, så måtte vi komme på en skoledag, for da var det enda flere her! Han nevnte også at han gikk i klasse 4b, og hvis vi kom etter sommeren, så måtte vi ­komme til 5b. Det var helt umulig å ikke bli glad i disse barna! Alle negative ­assosiasjoner til Fjell var helt borte!

Midt i DELK-land fikk vi en ­fantastisk tur til et område hvor nesten ingen kjenner Jesus.

Likevel vet vi at det innebærer mange utfordringer å flytte til Fjell. Men skal vi la det stoppe oss?
Jesus sa: «Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler.» Hvor langt er vi villige til å gå for Jesus?

Vær med og be videre for dette prosjektet. Og hvem vet, kanskje er det deg Gud vil kalle til Fjell?

Fire om turen til Fjell

  1. Hva sitter du igjen med etter turen til Fjell?
  2. Har du et spesielt minne fra turen?

Jonatan Andersson (16)

  1. Jeg sitter igjen med en følelse av at Fjell er et fantastisk sted å fortsette å misjonere. Mange barn og unge som både er nysgjerrige og frimodige på å snakke og stille spørsmål. Jeg tror at Gud har en plan for Fjell!
  2. Det var spesielt to barn som jeg lekte med og fikk ekstra god kontakt med. Etter en stund da vi hadde blitt kjent, ville de sitte på skuldrene mine. En og en byttet de på å sitte på skuldrene mine og Trygve sine. De byttet på hvem som satt hvor rundt om når vi spilte fotball og når vi bare sto og snakket. Det var alltid en som ville sitte oppå. Det er det beste minnet fra turen!

Hannah Bjørntvedt (16)

  1. Jeg sitter igjen med en stor takknemlighet og glede for at vi vikk se hvordan det var, bli kjent med miljøet og at vi ble tatt imot så godt. Vi visste ikke hvordan det kom til å gå, men at det skulle ende med 60+ barn med mange smil på munnen blant store og små, hadde jeg nesten ikke trodd!
  1. Det beste minnet er da jeg og vennene mine satt på toget fra Skien på vei til Fjell og lo av hvor mange boller vi hadde med. Så møtte vi de fra Tønsberg og så enda flere boller! Det var jo altfor mange! Men lite visste vi at langt over halvparten av bollene skulle bli delt ut! Jeg er så takknemlig over menneskene vi møtte på Fjell og muligheten for å dra dit.

Kristian Sletner (23)

  1. Det jeg sitter igjen med etter turen til Fjell er en glede over å ha truffet så mange unge! Det var veldig motiverende å se at det var så mange som satt pris på at vi var der! Har absolutt fått et hjerte for Fjell!
  2. Da vi kom til fotballbanen, var det bare en liten gutt der, som ble med oss for å spille. Men da vi dro, så var banen full av unge som spilte ball og hadde det gøy.

Reidun Østerberg (58)

  1. Jeg sitter igjen med tanker om de muligheter som ligger rett foran øynene våre, både på Fjell og der vi ellers holder til. Samtidig dirrer utfordringen om hvor mye av tid, penger og engasjement jeg er villig til å investere.
  2. «Helt for en dag.» Dette gjelder for ungdommen som gav av seg selv. For den norske, kristne kvinnen vi møtte, så er det flere dager og desto større helt.