Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

150_Moe-8-scaled-aspect-ratio-16-9
150_Moe-8-scaled-aspect-ratio-9-16

DELK feirer 150-årsjubileum i 2022

Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn er Norges eldste lutherske frikirkesamfunn. DELK ble etablert i 1872 og markerer 150-årsjubileum i år.

DELK fyller 150 år i 2022!

DELK ble stiftet i Jarlsberg i Vestfold i 1872; 16. mars det året skrev de første seg inn i medlemsprotokollen til «Den evangelisk lutherske frikirkelige menighet i Jarlsberg grevskap med flere steder». Kirkesamfunnets nåværende navn ble vedtatt i 1951.

Kirkesamfunnet består i dag av 14 menigheter og driver i dag fem skoler og en barnehage.

DELKs motto er I Jesus, for hverandre, ut i verden.

Hvordan skal dette markeres?

I dagene rundt selve stiftelsesdagen, 16. mars, markeres jubileet med bursdagsfeiring i skolene og lokale markeringer i menighetene både på søndagene og ellers i uken. Fredagskvelden på samarbeidsrådets første samling den 25. mars vil også markere dette.

Kirkeforum inviterer til spennende tema i løpet av året. Denne våren er det to samlinger hvor blikket rettes framover: 150 år – men er DELK rustet for framtiden?

DELK Together skal arrangeres for skolene i mai, og da vil elevene i 5. – 10. klasse få høre DELKs historie på 10 minutter.

Hovedmarkeringen vil være på Sankthansstevnet 24.-26. juni.

Det er planlagt et mangfoldig program gjennom helgen som hele familien kan glede seg til, fredagstaco, familiemøter, konserter, Sankthansormen for barna, seminarer, blant annet med fokus på historien, fotballkampen, ungdomsteltet, varme griller, gudstjeneste, misjonsmøte og ikke minst jubileumsfesten for storfamilien på lørdagskvelden.

I løpet av våren kåres en jubileumssalme som skal brukes gjennom stevnet. Det er også satt i gang et arbeid med et historieverket som vi vil få smakebiter av på stevnet. Gled deg til å se hele programmet for stevnet som har overskriften Gå derfor ut.

DELK før og nå

Her har vi samlet et lite utvalg av bilder fra DELK sin historie! Kommer flere bilder.